Hipertensiune arterială: teste gratuite pe 17 mai în București și Craiova

Adisa Codruț / 13 mai 2019 / 14:02
Un medicament comun pentru hipertensiune, periculos în doză mare
Un medicament comun pentru hipertensiune, periculos în doză mare

De Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale, pe 17 mai, vor avea loc, la Bucureşti şi Craiova, testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale.

"Este vorba despre o campanie internaţională, coordonată de către Societatea Internaţională de Hipertensiune - May Measurement Month (http://maymeasure.com/), care în România se desfăşoară de 3 ani. O echipă de medici specialişti va sta de vorbă cu cetăţenii, oferindu-le informaţii legate de această afecţiune care produce cele mai multe decese la nivel mondial. Mai mult decât atât, medicii vor vorbi despre importanţa controalelor regulate prin care se poate depista la timp această boală", se precizează într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, testările au scopul identificării pacienţilor hipertensivi necunoscuţi anterior, precum şi a celor cunoscuţi hipertensivi, dar necontrolaţi.

Unde se fac testele

În Capitală, campania se va desfăşura între orele 9.00 şi 18.00 la Spitalul Colţea, Spitalul Floreasca şi la sediul Centrului Medical Emerald. Pentru locuitorii din zona de nord a Bucureștiului, o echipă a Centrului Emerald va fi prezentă şi în mall Promenada (parter, intrarea Calea Floreasca).

În Craiova vor fi efectuate teste la Centrul Medical Prima Clinic.

Mesajul acțiunii

Participanţii cu hipertensiune primesc mingi antistres medicale şi un ghid al pacientului hipertensiv, se mai precizează în comunicat.

Scopul testărilor este de a creşte numărului de persoane care îşi măsoară tensiunea arterială regulat, a celor care adoptă un stil de viaţă care să prevină apariţia hipertensiunii arteriale, precum şi a numărului de persoane cu hipertensiune arterială controlată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy