Hipertensiunea arterială, singurul simptom care o poate trăda

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Hipertensiunea arterială
Hipertensiunea arterială

Hipertensiunea, supranumită „ucigașul tăcut”, vine aproape întotdeauna fără simptome. Totuși, o durere de cap repetată ar putea fi un motiv să mergeți la medic.

Tensiunea arterială ridicată aproape nicodată nu prezintă un simptom vizibil, iar ce mi mulți nu sunt conștineți de faptul că au hipertensiune. Acesta este motivul pentru care este hipertensiunea arterială este supranumită adesea un ucigaș tăcut, potrivit health.harvard.edu.

De obicei, numai atunci când o persoană se află în mijlocul a ceea ce se numește o criză hipertensivă - o perioadă de tensiune arterială extrem de ridicată, cu valori de 180/120 milimetri de mercur (mm Hg) sau mai mare - pe care o va experimenta va avea simptome, cum ar fi o durere de cap.

Aceasta este considerată o criză medicală și, dacă apare, ar trebui să sunați la 112 și să primiți ajutor de urgență.

Poate fi diagnosticată într-un singur mod

Cu toate acestea, chiar și în aceste cazuri, tensiunea arterială crescută nu poate fi diagnosticată doar pe baza simptomelor. Singura modalitate de a spune cu adevărat dacă aveți tensiune arterială crescută este săo măsurați cu o manșetă de presiune sanguină.

Dacă cineva suferă de dureri de cap frecvente și alte simptome pe care le atribuie hipertensiunii arteriale, ar fi înțelept să viziteze medicul, pentru a se asigura că o nu este o altă afecțiune nu cauzează problema. Dacă are o tensiune arterială crescută necontrolată, ar trebui, de asemenea, să vorbească cu doctorul pentru a-și gestiona starea.

Tensiunea arterială necontrolată poate duce la numeroase complicații, inclusiv leziuni ale arterelor, creierului, inimii și rinichilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel