Tensiune arterială, colesterol, efectele nebănuite ale câinilor și pisicilor

Florina Pop |
Data publicării:
Câinii reduc șansele ca puștii să facă alergii la maturitate  FOTO: pexels.com
Câinii reduc șansele ca puștii să facă alergii la maturitate FOTO: pexels.com

Tensiunea arterială și colesterolul în limite normale sunt câteva dintre beneficiile pe care le poate aduce traiul cu un animal de companie.

Un animal de companie vă îmbunătățește starea de spirit prin scăderea nivelul cortizolului, un hormon de stres, și creșterea serotoninei, dar și prin valori scăzute de tensiune arterială și colesterol.

„Persoanele care au animale de companie tind să aibă niveluri mai bune de colesterol și trigliceride, în comparație cu persoanele care nu au patrupezi în casă. Motivul nu este clar. Ar putea fi stilul de viață mai activ care vine cu animalele de companie", se arată pe webmd.com.

Alte beneficii amintite de aceeași sursă:

1. Mai puține alergii, imunitate puternică – copiii care cresc alături de un câine sau o pisică au șanse mai mici să aibă alergii; nivelurile mai ridicate ale anumitor substanțe chimice din sistemul imunitar al copiilor arată un organism puternic care îi va ajuta să fie sănătoși pe măsură ce îmbătrânesc.

2. Mai puține accidente cerebrale în casele cu pisicinu există un studiu care să explice aceasta, cercetătorii cred că pisicile pot avea un efect mai calmant asupra proprietarilor lor decât alte animale.

3. Pisicile și prevenirea astmului – deși alergiile la animalele de companie sunt unul dintre cele mai comune declanșatoare ale astmului, specialiștii au descoperit că puștii care au crescut cu pisici în casă au fost mai puțin probabil să dezvolte astm bronșic mai târziu.

4. O prezență calmantă – pisicile pot ajuta și persoanele cu SIDA și Alzheimer; pe primii să nu ajungă la stări deprimante, pe ai doliea – să aibă puține momente anxioase.

5. Alarmă pentru gustăriunii câini își alertează proprietarul care are diabet când îi scade brusc nivelului de glucoză din sânge; câinii sesizează schimbările chimice din organismul stăpânului, schimbări care produc și un miros care avertizează patrupedul.

6. Câini terapeuți – unii patrupezi sunt folosiți de consilierii de sănătate mentală în ședințe: alți patrupezi, în terapii pentru copii cu ADHD și autism. Câinii din rasa Xolo, mexicană, nu au păr pe corp și sunt cunoscuți pentru cum organismul lor generează căldură intensă. O organizație numită Paws for Comfort, subliniază webmd.com, instruiește câinii din această rasă să ajute persoanele cu fibromialgie și alte forme de durere cronică care răspund la căldură: unii au fost chiar învățați să se plimbe în jurul gâtului unei persoane cu dureri cronice la nivelul gâtului.

7. Deprimare ușoară – patrupezii oferă iubire necondiționată și vă ajută să vă simțiți mai liniștiți. Îngrijirea lor – plimbatul, joaca, hrănitul - vă schimbă starea de spirit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel