Hipertensiunea arterială: poate fi scăzută folosind un dispozitiv de respirație pentru pacienții cu probleme pulmonare

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Hipertensiune   Foto: Pixabay
Hipertensiune Foto: Pixabay

Sunt suficiente 5minute de exerciții de respirație pe zi, cu ajutorul unui dispozitiv destinat pacienților cu probleme pulmonare, pentru întărirea rezistenței pulmonare. Exercițiile ajută la scăderea tensiunii arteriale, indică un studiu.

Utilizarea unui dispozitiv care întărește mușchii respirației, timp de doar cinci minute pe zi, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, potrivit unui mic studiu.

Exercițiile pentru respirație folosesc un mic dispozitiv portabil care oferă rezistență pe măsură ce inspirați și expirați. A fost inițial dezvoltat pentru persoanele cu afecțiuni pulmonare grave, pentru a-și întări mușchii respirației.

Cercetătorii au testat dispozitivul pe 36 de adulți în vârstă cu tensiune arterială crescută. Jumătate au făcut exerciții cu rezistență ridicată timp de cinci minute, șase zile pe săptămână, în timp ce ceilalți au făcut un program de respirație cu rezistență scăzută, pentru comparație.

După șase săptămâni, tensiunea arterială sistolică (prima cifră) a scăzut cu o medie de nouă puncte, în rândul celor care au făcut tratamentul. Acest beneficiu pare să provină din îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și din creșterea oxidului nitric, o moleculă care ajută la lărgirea arterelor.

Potrivit autorilor, exercițiile de respirație cu acest dispozitiv pot oferi beneficii similare exercițiilor fizice, dar în mult mai puțin timp.

Deși antrenamentul pare a fi sigur, oamenii ar trebui să consulte un medic înainte de a încerca dispozitivul.

Descoperirile au apărut pe 29 iunie 2021 în Journal of the American Heart Association.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel