Hipertensiunea arterială, posibil cauzată de expunerea prelungită la zgomot

Angela Sabău |
Data publicării:
Hipertensiune
Hipertensiune

Hipetensiunea arterială ar putea fi influențată de expunerea prelungită la zgomot. Acest lucru se întâmplă în special la locuri de muncă zgomotoase.

Un studiu recent a analizat relația dintre pierderea auditivă indusă de zgomot profesional și tensiunea arterială. Autorii concluzionează că expunerea îndelungată la zgomot crește riscul de hipertensiune arterială.

Conform noii lucrări, la nivel global, peste 600 de milioane de oameni au locuri de muncă la care le expun la niveluri de zgomot periculoase. Acest număr ridicat face ca expunerea la zgomot să fie unul dintre cele mai frecvente pericole la locul de muncă. În conformitate cu aceasta, pierderea auditivă indusă de zgomot profesional este cea mai frecventă afecțiune legată de locul de muncă din Statele Unite.

În ultimii ani, oamenii de știință au arătat că expunerea la zgomot nu afectează numai auzul. De exemplu, studiile au ajuns la concluzia că expunerea la zgomot ar putea influența negativ sănătatea cardiovasculară și chiar sănătatea digestivă.

Autorii studiului recent, care figurează în PLOS ONE, au decis să se concentreze asupra efectului său asupra hipertensiunii.

Expunerea la zgomot crește tensiunea arterială

În prezent, peste 100 de milioane de adulți din SUA au hipertensiune arterială. Numai din acest motiv, este important să înțelegem factorii care ar putea crește riscul.

Studii anterioare au investigat legăturile dintre expunerea la zgomot și hipertensiune, dar până în prezent, concluziile au fost inconsecvente. Autorii studiului actual consideră că acest lucru se datorează în parte faptului că este dificil de cuantificat expunerea totală la zgomot în decenii.

Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii au folosit pierderea auzului ca marker pentru expunerea la zgomot. Autorii explică:

"Câteva studii au raportat că pierderea bilaterală de auz de frecvență înaltă (BHFHL) este asociată cu expunerea acumulată la zgomotul profesional, iar BHFHL poate servi ca un biomarker timpuriu pentru expunerea personală reală la zgomotul profesional".

Oamenii de știință au avut acces la datele de la 21.403 de lucrători cu expunere la zgomot profesional și o vârstă medie de 40 de ani. Aceste informații provin dintr-o cercetare a lucrătorilor din Chengdu, provincia Sichuan, din China.

În cadrul sondajului, oficialii au evaluat diferite valori ale sănătății, folosind teste audiometrice și măsurând tensiunea arterială.

Asociere semnificativă

Așa cum era de așteptat, prevalența pierderii auzului a crescut în tandem cu numărul de ani pe care participanții au petrecut-o cu expunerea la zgomot profesional.

În acest studiu, autorii au descoperit că legătura dintre expunerea la zgomot și hipertensiune arterială a fost cea mai accentuată la bărbați. Aceștia consideră că acest lucru s-ar putea datora faptului că „lucrătorii [m] ale [sunt] de obicei expuși la o intensitate mai mare a zgomotului la locul de muncă, în comparație cu lucrătorii de sex feminin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel