Senzația de amețeală a femeilor, ce boli poate ascunde


Amețelile sunt un simptom comun al femeilor. Deși multe dintre cauzele amețelilor sunt minore și ușor de gestionat cu ușoare modificări ale stilului de viață sau medicamente, ele pot ascunde o afecțiune mai gravă.

Sarcină

Potrivit BabyCenter.com, este destul de comun să simți amețeli în timpul sarcinii - în mare parte datorită creșterii volumului sângelui, a frecvenței cardiace și a scăderii tensiunii arteriale. Acești factori combinați pot provoca sau contribui la amețeli atunci când o femeie însărcinată se ridică prea repede după ședere sau după câteva ore fără mâncare sau băutură. Alte cauze ale amețelii ale femeilor însărcinate includ niveluri scăzute de fier în sânge, devenind supraîncălzite și culcate pe spate, ceea ce poate constrânge fluxul de sânge datorită creșterii în greutate și dimensiunea uterului, notează Livestrong.

Menopauza

La debutul menopauzei, nivelul de estrogen scade dramatic și poate provoca amețeli până când aceste niveluri de hormoni sunt uniformizate cu medicamente și alte terapii, conform 34-Menopause-Symptoms.com. Deși amețelile din timpul menopauzei indică rareori afecțiuni mai grave, precum boli de inimă sau obstrucția fluxului de sânge, amețelile ar putea fi, de asemenea, prezentate ca urmare a altor probleme în timpul menopauzei. Bufeurile, anxietatea, migrenele și problemele urechii interne în timpul menopauzei pot provoca și amețeli.

Sindrom premenstrual

La fel ca menopauza, PMS provoacă modificări în echilibrul dintre estrogen și progesteron, precum și mai multe substanțe chimice care afectează sistemul nervos central. Aceste schimbări pot contribui la sau pot provoca amețeli, potrivit WomensHealthChannel.com.

Probleme de circulație

Blocarea arterelor, bolile de inimă, fluxul de sânge obstruat către creier și hipertensiunea arterială pot provoca amețeli la pacienți. Problemele sistemului circulator pot reduce, de asemenea, fluxul de sânge către urechea internă, ceea ce contribuie anatomic major la amețeli.

Infecţie

Infecțiile urechii interne, fie că sunt datorate virușilor sau bacteriilor, pot perturba caracteristicile anatomice care ne permit să ne echilibrăm și să contribuim la senzația de amețeli sau ușurință.

Zahărul din sânge

Glicemia scăzută (hipoglicemie) și diabetul pot provoca amețeli. Evitarea întinderilor lungi între mese și consumul mai frecvent poate preveni acest lucru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel