HIV, bebeluși modificați genetic să reziste împotriva SIDA

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Gemenii neidentici
Gemenii neidentici

Bebeluși modificați genetic, capabili să reziste unei posibilie infecții cu HIV, virusul care provoacă SIDA, a fost obiectivul unui cercetător chinez, care a conceput astfel gemeni, dar nu a dezvăluit identitatea părinților, unde trăiesc sau unde s-a desfășurat cercetarea. Crearea primilor copii modificați genetic declanșează o serie de întrebări și comentarii din partea oamenilor de ștință care privesc cu scepticism acest experiment.

El Jiankui, de la Universitatea de Știință și Tehnologie, Shenzhen din China, a declarat că a modificat embrionii în cazul a șapte cupluri în timpul tratamentelor de fertilitate. În această lună una din sarcinile modificate astfel a dus la nașterea a două fete. Gemenele ar fi înzestrate cu capacitatea de a rezista viitoarei posibile infecții cu HIV, potrivit lui He.

Cercetătorul are două companii de genetică și a aplicat brevete pentru metodele de editare a genei embrionare. Acest tip de editare a genei nu este permisă în Statele Unite, deoarece modificările ADN pot afecta generațiile viitoare și există riscul de deteriorare a altor gene. Mai mulți oameni de știință au condamnat cercetarea chinezului și unii au numit-o experiment uman.

,,Este de neconceput ... un experiment asupra ființelor umane care nu este defensibil din punct de vedere moral sau etic", a declarat dr. Kiran Musunuru, expert în gene la Universitatea din Pennsylvania.

Alți cercetători au declarat că nu există suficiente date pentru a determina dacă editarea genei a fost eficientă sau sigură. Ei cataloghează acest experiment ca fiind prematur sau o afacere mare.

,,Încercarea de editare a genei care ar proteja împotriva HIV este "justificată", deoarece este o amenințare majoră a sănătății publice și în creștere", a declarat George Church, geneticianul Universității Harvard.

Oamenii de știință comentează însă că editarea genei ar fi fost incompletă și că cel puțin unul din gemeni pare să aibă un mozaic de celule cu diverse modificări genetice, după cum informează Medicine.Net.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel