HIV, trucul prin care scapă de sistemul imunitar

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
HIV
HIV

HIV folosește un alt truc ca să scape de atacurile sistemului imunitar, au descoperit cercetători de la Universitatea Yale.

HIV utilizează un alt truc ca să se protejeze de atacurile sistemului imunitar, au aflat dintr-un studiu recent cercetători de la Universitatea Yale. Aceștia speră că observația lor să influențeze eforturile pentru crearea unui vaccin eficient împotriva HIV, se arată într-un comunicat al Universității Yale.

Potrivit sursei citate, virusul formează structuri în formă specială - numite trimetere - pe suprafața sa, iar acestea sunt proiectate să atașeze și să infecteze celulele și să producă mai mult HIV. Ca să scape de sistemul imunitar, trimerul își poate schimba forma în timp, în trei conformații separate. Tratamentele clinice vizează o formă a acestor structuri.

Determinarea statutului 1

Cercetătorii de la Yale au descoperit o altă formă de trimeter pe care au denumit-o Statutul 1. În laborator, ei urmăresc să ajute la determinarea structurii statului 1, ceea ce ar putea duce la imunogeni care să recunoască această conformație.

„Pacienții luptă împotriva HIV prin dezvoltarea de anticorpi neutralizanți în general, iar majoritatea acestor anticorpi recunosc conformația de stat 1. Dacă acești anticorpi se pot lega de un trimer în statul 1, orice imunogen dintr-un vaccin ar trebui să recunoască această conformație", susține Walther Mothes, profesor de Patogeneză microbiană și co-senior autor al studiului.

Studiul a fost publicat în revista Nature. Poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel