Frica, emoția negativă care afectează direct sistemul nervos, poate fi contracarată consumând alimentele bogate în vitamine B, deoarece acestea au un efect liniștitor asupra acestui sistem. „Din grupul vitaminelor B, s-a constatat că o influență deosebit de bună o au cobalamina (B12), niacina (B3) și tiamina (B1), deoarece scad susceptibilitatea declanșării atacului de panică”, a arătat nutriționistul Lygia Alexandrescu, la Antena 3.
Dieta care reduce riscul de atac de panică
Potrivit ei, trebuie urmată o dietă echilibrată, punându-se accent pe alimentele care conțin complexul de vitamine B:
Cotește și: Psihiatru: Atac de panică, cum te ajuți singur
1. Alimentele precum carne, pește, ouă și brânză ar trebui să reprezinte 20% din dieta zilnică;
2. 30% din dieta zilnică va fi formată din legume precum broccoli, sparanghel, varză albă și roșie și fructe precum mere, banane, portocale, cătină;
3. Baza alimentației zilnice trebuie să fie reprezentată în proporție de 50% de carbohidrații complecși, precum cereale integrale, germeni de grâu, orez brun.
Citește și: 15 vitamine și minerale ESENȚIALE. Alimente în care le găsești și cantitățile de care ai nevoie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News