Țigările electronice cresc riscul de infarct! Dovezi

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaping
Vaping

Țigările electronice, care sunt dispozitive acționate de baterii ce creează vapori plini cu nicotină, sunt adesea prezentate ca o alternativă mai puțin riscantă față de țigările convenționale. Dar utilizarea zilnică a țigarilor electronice poate dubla riscul unei persoane de a suferi un infarct miocardic și îl mărește de cinci ori dacă persoana în cauza fumează, simultan, și țigări normale, potrivit unui studiu publicat în octombrie 2018 în Jurnalul American de Medicină Preventivă (American Journal of Medicine Preventive).

Datele utilizate în studiul realizat de cercetători de la Universitatea George Washington, din Washington, și de la Universitatea California din San Francisco, au provenit de la aproape 70.000 de persoane care au participat la două Sondaje Naționale americane asupra Sănătății (National Health Interview Surveys).

În comparație cu nefumătorii, persoanele care au fumat țigări zilnic aproape că au triplat riscul atacului de cord, în comparație cu un risc aproape dublu în rândul persoanelor care au folosit numai țigări electronice.

Când asociezi țigările normale cu cele electronice, e jale!

Cu toate acestea, aproximativ două treimi din utilizatorii actuali de țigări electronice au fumat, de asemenea, și țigări obișnuite. Utilizarea zilnică a ambelor produse a fost asociată cu o creștere de aproape cinci ori a riscului de atac de cord.

Deși țigările electronice clamează că oferă niveluri mai scăzute de substanțe cancerigene decât țigările convenționale, fiecare produs eliberează particule ultrafine și alte toxine care pot deteriora vasele de sânge și pot stimula coagularea sângelui, ambele putând promova atacuri de inimă, notează cercetătorii.

Studiul poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel