Igiena dentară a partenerului te poate îmbolnăvi: la ce probleme te expui dacă săruți pe cineva cu astfel de probleme

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Igiena dentară precară a partenerului te poate îmbolnăvi    FOTO unsplash
Igiena dentară precară a partenerului te poate îmbolnăvi FOTO unsplash

Sărutarea unei persoane cu o igienă dentară precară nu este doar deranjantă, dar poate fi un lucru rău și pentru dinții tăi.

O igienă dentară proastă poate duce la acumularea plăcii bacteriene, boli ale gingiilor și poate crea un teren propice pentru bacterii. Dacă vă sărutați partenerul și faceți schimb de salivă, riscați să o transferați. 

"Saliva nu numai că ne menține gura umedă, dar este, de asemenea, un mediu excelent pentru ca bacteriile orale să trăiască și să se dezvolte", a declarat Saw pentru Insider. "Sărutându-ne timp de 10 secunde putem schimba aproximativ 80 de milioane de bacterii și microorganisme."

Sărutul unei persoane cu o igienă orală precară îți poate da mai multă placă bacteriană și te expune în timp la bacterii rele

Deși este normal să ai bacterii bune, sărutarea unei persoane cu bacterii rele în gură îți poate afecta propria igienă dentară.

Nu există nicio modalitate de a nu face schimb de bacterii atunci când îți săruți partenerul, potrivit Saw. Dar există modalități de a ține bacteriile sub control. 

Citește continuarea pe Spectacola și află cum poți evita problemele dentare și cum poți rezolva problema igienei dentare a partenerului (partenerei).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel