IMPACTUL pandemiei COVID în România: mai mult stres și multă singurătate

Adisa Codruț / 07 ian 2021 / 14:26

Un studiu al unor specialiști români arată că nivelurile de stres, frică, anxietate și depresie au crescut considerabil în timpul pandemiei COVID.

Rezultatele preliminare ale unui studiu - realizat de specialiști de la Institutul de Psihiatrie Socola, UMF Iași, Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie și Universitatea Transilvania - arată că pandemia de COVID a afectat sănătatea mintală a românilor. 42% dintre respondenți au raportat o înrăutățire a stresului, iar aproximativ o treime dintre respondenți au raportat o înrăutățire a nervozității. Studiul a fost realizat pe aproximativ 2.000 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 28 și 50 de ani.

”Alte metode de reducere a stresului și ocupare a timpului au fost exercițiile fizice, plimbările în aer liber, descoperirea unui hobby, petrecerea timpului cu animalele de companie și chiar activitatea sexuală. 42% dintre respondenți au raportat o înrăutățire a stresului, care s-a dovedit mai pronunțată în rândul femeilor (46%) și al adulților tineri (47%). Aproximativ o treime dintre cei chestionați au raportat o înrăutățire a nervozității, o agravare mai pronunțată în acest sens fiind raportată tot de femei (35%) și de adulții tineri (38%)”, arată studiul, potrivit Antena 3.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy