Indigestie la câteva ore după masă, ce afecțiuni ascunde

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Decor de sărbători  FOTO: Pixabay
Decor de sărbători FOTO: Pixabay


Indigestia la câteva ore după masă poate fi cauzată de diferite afecțiuni. De exemplu, majoritatea intoleranțelor alimentare nu dezvoltă simptome decât la câteva ore după ce ați consumat un aliment pe care nu puteți digera. Indigestia poate fi un semn al unei afecțiuni mai grave care, fără un diagnostic, nu poate fi tratată.

Indigestia este senzația de plin sau arsură în piept, care apare în timp ce mănânci sau câteva ore după aceea. Indigestia poate apărea din orice motiv și uneori cauza poate fi nedeterminată. Indigestia este un simptom obișnuit care poate apărea ocazional, dar devine preocupant ori de câte ori este o parte zilnică a vieții. Supraalimentarea, consumul prea rapid și consumul de alimente picante sau grase pot provoca indigestie. Cea mai mare indigestie este rezultatul excesului de acid care afectează partea din spate a gâtului și a pieptului, notează Livestrong.

Intoleranțe alimentare

Potrivit Colegiului American de Gastroenterologie, simptomele de intoleranță alimentară durează de obicei câteva ore pentru a se dezvolta după ce mâncați un aliment pe care aveți dificultăți în a îl digera. Intoleranța alimentară include intoleranța la lactoză, intoleranța la fructoză și intoleranțele la aditivii alimentari. Lactoza este zahărul care se găsește în produsele lactate care poate provoca dificultăți digestive pentru unele persoane. Simptomele intoleranței la lactoză se pot instala imediat 30 de minute de la consumarea jurnalului, dar durerea poate dura până la două ore. Intoleranța la fructoză este incapacitatea corpului de a descompune și de a absorbi fructoza, zahărul găsit în fructe. Aditivii alimentari pot declanșa o reacție chimică în corpul dvs. care ar putea dura câteva ore pentru a se dezvolta ca simptome ale indigestiei.

Boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian, numită și GERD, este o afecțiune digestivă care apare atunci când conținutul stomacului se scurge în esofag. Esofagul este tubul care leagă gura de stomac. Produsele chimice dure și acizii din stomac pot provoca arsuri la stomac, durere și disconfort ore după ce mâncați. Fluxul de fond provoacă iritare la mucoasa esofagului și poate expune țesutul moale de dedesubt. PubMed Health afirmă că majoritatea tratamentului se concentrează pe evitarea cofeinei, alcoolului, ciocolatei, roșiilor, citricelor și altor alimente.

Boala vezicii biliare

În unele cazuri, indigestia se poate dezvolta la câteva ore după ce mâncați din cauza bolii vezicii biliare. Boala vezicii biliare apare atunci când vezica biliară se inflamează, dezvoltă pietre sau nămol. Deși 90% din bolile vezicii biliare nu produc simptome, puteți dezvolta arsuri la stomac cronice, balonare și gaze.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel