Infecții pulmonare virale, șapte copii din zece au primit antibiotice fără să fie necesar

Apendicita ar putea fi tratată cu antibiotic
Apendicita ar putea fi tratată cu antibiotic

Antibioticele continuă să fie prescrise în mod obișnuit în camerele de gardă ale serviciilor de urgență pentru sugarii cu infecții pulmonare virale în ciuda recomandărilor emise de organizațiile profesionale. Din 2007 până în 2015, un sfert din copiii cu vârsta sub 2 ani cu bronșită sau bronșiolită, care au fost văzuți în camerele de urgență din SUA, au primit antibiotice deși nu erau necesare. Potrivit unui studiu, șapte copii din zece nu a avut nici o infecție bacteriană documentată, care să necesite antibiotice.

Încă din 2006, Academia Americană de Pediatrie a recomandat să nu se prescrie tratamentul antibiotic pentru bronșiolită la copiii fără o infecție bacteriană documentată. Însă în ciuda recomandărilor emise mai întâi cu mai mult de un deceniu în urmă, antibioticele sunt încă prescrise în mod obișnuit, sunt concluziile unui studiu care subliniază necesitatea de a continua educarea furnizorilor de asistență medicală și a publicului cu privire la utilizarea adecvată a antibioticelor.

În noul studiu, cercetătorii au analizat date dintr-un sondaj reprezentativ la nivel național privind vizitele la camerele de gardă a serviciilor de urgență din S.U.A. efectuate anual. Conform datelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, între 2007 și 2015, aproximativ 25% dintre copiii cu vârsta sub 2 ani cu bronșiolită care au fost văzuți într-o cameră de urgență au primit antibiotice.

Nu s-au înregistrat schimbări semnificative în timp înceea ce privește ratele de prescripție pentru antibiotic de la publicarea orientărilor. Dintre pacienții care au primit antibiotice, 70% nu a avut nici o infecție bacteriană documentată, pentru care un antibiotic ar fi putut fi un tratament adecvat. Antibioticele, ca toate medicamentele, pot provoca reacții adverse, inclusiv reacții alergice și reacții adverse.

Un studiu anterior a constatat că efectele secundare ale antibioticelor duc la aproximativ 70.000 de vizite în camere de urgență în rândul copiilor din SUA în fiecare an. Suprasolicitarea sau abuzul de antibiotice contribuie, de asemenea, la dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice, care pot provoca infecții rezistente la medicamente și mai greu de tratat, o amenințare tot mai mare pentru sănătatea publică din S.U.A. și din întreaga lume.

Bronșiolita se dezvoltă atunci când micile căi respiratorii ale plămânilor devin inflamate și aglomerate, de obicei din cauza unei infecții virale, pentru care antibioticele nu oferă nici un beneficiu. Boala este principala cauză a spitalizărilor pentru copiii din SUA în primul an de viață, informează Eurekalert.org.

,,Intervenții direcționate pentru a reduce prescrierea inadecvată în rândul clinicienilor sunt esențiale. Dar, în același timp, informarea publicului laic cu privire la posibilele consecinte și de ce este important să nu se supratrateze condițiiloe virale cu antibiotice sunt la fel de importante. Noua analiză a constatat, de asemenea, că această creștere a prescrierii antibioticelor la copiii cu bronșiolită a fost asociată cu tratamentul în spitale care nu erau de pediatrie”, a declarat dr. Brett Burstein, de la Spitalul de Copii din Montreal și Institutul de Cercetare al Centrului de Sanatate McGill University din Montreal, autorul principal al studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel