COVID-19 îți ”mănâncă” 13 ani din viață. Concluziile unui studiu

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV

Coronavirusul ucide oamenii cu 11-13 ani înainte de moartea lor naturală, susține un studiu.

COVID-19, viața. Cercetătorii susțin că bărbații care mor de COVID-19 pierd, în medie, 13 ani din viața lor. Femeile, 11 ani. În Marea Britanie, infecția cu COVID-19 are un impact devastator comparabil cu bolile de inimă. Sunt concluziile unei cercetări (link studiu), realizate de Sănătate Publică Scoția și experți de la universitățile din Glasgow și Edinburgh, din date ale Oficiului pentru Statistică Națională.

Cercetările s-au bazat pe un studiu efectuat pe pacienții COVID-19 din Italia și pe o scară glisantă concepută de Organizația Mondială a Sănătății, care este folosită pentru a calcula câți ani de viață oamenii pierd din cauza bolii, scrie dailymail.co.uk.

Bărbații, mai expuși

Astfel, majoritatea bolnavilor de COVID-19 care mor în Marea Britanie au vârste cuprinse între 75 și 84 de ani. Dacă n-ar fi contractat virusul ar mai fi trăit 11-13 ani. Studiul a mai arătat că aproximativ 90% dintre persoanele care mor din cauza coronavirusului în Anglia și Țara Galilor au peste 65 de ani, 60% sunt bărbați (7.524). În Anglia și Țara Galilor, cea mai frecventă vârstă la care oamenii au murit de COVID-19, până la 17 aprilie, a fost între 80 și 84 de ani. Cât privește anii de viață pierduți pentru oamenii din anii cincizeci, aceștia sunt în jur de 35,81.

Datele pe care le-au folosit în cercetarea lor s-a concentrat pe persoane cu boli de inimă, bătăi cardiace neregulate, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, diabet, demență, BPOC, cancer, insuficiență hepatică și boli renale.

Hipertensiunea arterială

Legat de victimele din Italia, pe care s-au focusat cercetătorii scoțieni, s-a descoperit că hipertensiunea arterială a fost cea mai frecventă boală în rândul persoanelor care au murit de COVID-19 - 73% din toate cazurile de deces au avut această afecțiune. A fost urmată de diabet (31,3%), boli de inimă (27,8%) și bătăi neregulate ale inimii (23,7%).

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel