Infecție cu listeria, cinci decese în Marea Britanie. Ce a provocat infecția și când poate fi mortală

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Infecția cu listeria poate fi mortală
Infecția cu listeria poate fi mortală

Infecția cu listeria din Marea Brianie a mai ucis două persoane, din cele nouă infectate. Numărul deceselor a ajuns, astfel, la cinci.

Infecția cu listeria a mai ucis două persoane în Marea Britaie. În total, cinci persoane au murit în urma acesei infecții, dobândită după ce au consumat sanviciuri și salată ambalate, arată agerpres.ro, citând AFP.

Direcţia pentru sănătate publică anunţase în cursul săptămânii tercute că au fost înregistrate cazuri de infecţie cu listeria la şase pacienţi grav bolnavi, spitalizaţi în Marea Britanie şi că trei dintre aceşti pacienţi au decedat.

„Din nefericire, unul dintre cei şase pacienţi grav bolnavi a decedat", iar ''unul dintre pacienţii identificaţi astăzi (vineri) ca fiind afectat de listeria a decedat, ceea ce creşte la cinci numărul deceselor legate de această epidemie”, a indicat agenţia într-un comunicat.

Nouă infecții în total

În total, Public Health England (PHE) a identificat nouă cazuri de persoane contaminate în timpul acestei epidemii şi precizează că „toate aceste cazuri de infecţii cu listeria au survenit la pacienţi spitalizaţi în Mare Britanie”.

După primele concluzii ale anchetei, infecţia pare să fi provenit de la preparatele The Good Food Chain, produse retrase din spitale pe 25 mai. Persoanele decedate au consumat aceste produse înainte de această dată.
Listeria este o bacterie care se găseşte deseori în alimente şi care, la oamenii sănătoşi, nu provoacă boli.

În schimb, la persoanele slăbite - persoane în vârstă, femei însărcinate, persoane cu boli grave precum cancer şi diabet – această bacterie poate fi mortală.
The Good Food Chain a sistat producţia pe perioada desfăşurării anchetei care urmează să scoată la lumină circumstanţele exacte ale acestei infestări, a precizat agenţia britanică, subliniind că riscul pentru sănătatea publică rămâne ''redus''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel