Ingredientul care îți albește și curăță în profunzime prosoapele

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prosoapele sunt murdare? Cu acest produs, vor fi ca noi. Foto: Freepick@arinahabich
Prosoapele sunt murdare? Cu acest produs, vor fi ca noi. Foto: Freepick@arinahabich

Prosoapele de bucătărie sunt murdare și nu mai știi ce soluție să folosești pentru a le curăța?

În bucătărie, gospodinele folosesc zeci de prosoape: pentru a șterge vasele, pentru a curăța blatul, pentru a șterge ustensilele, pentru a usca mâinile, iar lista poate continua.

Prosoapele de bucătărie absorb toată apa și reziduurile alimentare. Drept rezultat se murdăresc și se plin de bacterii și pete încăpățânate. Deci ți-ar plăcea să știi cum să cureți prosoapele de bucătărie fără mașină de spălat?

Iată câteva sfaturi cum să speli și să cureți prosoapele de bucătărie foarte murdare. Cum să cureți și cum să albești prosoapele vechi care nu pot fi spălate la o temperatură de peste 60°C?

Îndepărtează zgârieturile de pe mobila de lemn cu două ingrediente: rezultat perfect în 2 minute

Prosoapele de bucătărie trebuie spălate regulat și uscate bine. Le poți curăța imediat, urmând câteva sfaturi simple, rapide și eficiente. Vrei să afli despre ce trucuri vorbim?

Cu un produs din cămară, vei spăla prosoapele rapid. Vorbim despre celebrul bicarbonat de sodiu, un produs, cunoscut pentru capacitatea sa de a elimina toate petele încăpățânate.

Proprietatea sa abrazivă elimină din țesătură chiar și cele mai vechi pete. Bicarbonatul de sodiu este produsul natural, care ușurează orice spălare dificilă.

Într-o oală mare, plină cu apă, pune o lingură de sare și una de bicarbonat de sodiu. Amestecă și înmoaie toate prosoapele murdare.

Se pune apa la încălzit până dă în clocot. În acest timp, cu o lingură de lemn, întoarce prosoapele de mai multe ori, astfel încât acestea să absoarbă bine ingredientele.

Pulverizează acest produs pe chiuvetă și vasul de toaletă. Trucul de care te vei îndrăgosti

Când apa se va răci, scoate prosoapele și clătește-le cu apă rece. Stoarce-le bine și întinde-le pentru a le usca la aer. Odată uscate, depozitează prosoapele într-un dulap ferit de umiditate.

Pentru a îmbunătăți starea prosoapelor foarte murdare, după ce le scoți din oala cu apă, le poți pune în mașina de spălat. 

Cum se albesc  prosoapele vechi care nu pot fi spălate la temperaturi mari?

Îți prezentăm o soluție de curățare, suficientă pentru a reînvia culorile prosoapelor de bucătărie. Este vorba despre oțetul alb, care acționează ca  un agent de albire, cu o acțiune de absorbție de neegalat.

Într-adevăr, acest truc este rezervat prosoapelor care nu pot fi spălate la mai mult de 60°C. Pentru a dezinfecta și a albi aceste surse de microbi și, de asemenea, pentru a  elimina mirosul de umiditate și mucegai, iată o metodă convenabilă.

Pune apă călduță într-o oală. Adaugă o jumătate de pahar de oțet alb, o lingură de bicarbonat de sodiu și înmoaie prosoapele. Lasă prosoapele la macerat timp de 3 ore înainte de a le freca. Clătește-le cu apă curată, stoarce-le bine și usucă-le la soare.

Această metodă îmbină beneficiile bicarbonatului de sodiu cu cele ale oțetului alb și vei vedea că toate bacteriile, petele încăpățânate și mirosul urât vor dispărea. Odată uscate, prosoapele vor fi albe ca zăpada.

Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură. Trucul simplu care-ți va face viața mai ușoară

Călcatul prosoapelor absoarbe umezeala și mirosurile de mucegai. Poate părea ciudat să adaugi această sarcină la toate treburile tale casnice, dar acest truc este revoluționar.

Când vei călca prosoapele la o temperatură de 200°C, microbii rezistenți, care nu au fost eliminați din țesătură prin spălare și responsabile de mirosul de mucegai, vor fi uciși. 

Ați înțeles, deci, că spălarea prosoapelor este doar o chestiune de disciplină. Menține-le curate și îți vor sluji mai mult timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel