Institutul Clinic Fundeni: Trei asistente și o infirmieră, infectate cu COVID-19

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste Covid-19
Teste Covid-19

Instititul Clinic Fundeni anunță că în cadrul testării continue de SARS COV2 au fost confirmate pozitiv 3 asistente și o infirmieră de la ATI.

"Institutul Clinic Fundeni testează de SARS COV 2 angajații unității sanitare din secțiile cu grad ridicat de risc, dar și pacienții care urmează să fie internați. Astfel, în cadrul evaluării continue a stării d e sănătate a angajaților, în secția ATI au fost confirmate 3 asistente și 1 infirmieră, toate de pe aceeași tură. Din momentul depistării primei persoane asimptomatice întreaga tură nu a mai intrat în spital din ziua de miercuri 22, 04. 2020", anunță conducerea ICFundeni.

 

 

Potrivit conducerii unității sanitare, pacienții care au intrat în contact cu cele patru cadre medicale infectate, au fost testate negativ pentru COVID-19. 

"Facem precizarea că două cazuri depistate pozitiv în data de 28 aprilie au fost descoperite la a doua testare, dovadă fiind faptul că testarea angajaților din zonele de risc este continuă.
În toate cazurile au fost făcute anchete epidemioligice. În data de 24 și 25 aprilie a fost realizată decontaminarea secției, au fost curățare cu soluții dezinfectante pardoselile, pereții, suprafețele. Toți pacienții prezenți în acest interval în secția ATI au fost testați, după pozitivarea primului test, iar toate testele au fost negative. În 28 aprilie a fost realizată o nouă decontaminare. Toți contacții au fost izolați la domiciliu. S-a declanșat anchetă epidemiologică, iar la revenirea la serviciu, toți angajații vor fi retestați",  se arată într-un comunicat remis presei. 

 

 

Pacienții internați, izolați și testați pentri COVID-19

Conducerea ICF  subliniază faptul că face toate eforturile să țină secțiile cu pacienți imunodeprimați cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi.

"Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID și stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID. În prezent se fac 160 de teste pe zi", explică reprezentanții unității medicale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel