Insulina, risc mai mare de atac de cord la bărbați

Angela Sabău / 03 oct 2019 / 20:56
Boli cardiovasculare
Boli cardiovasculare

Insulina ar putea fi legată de riscul de atac de cord la bărbați. Cercetătorii au reușit să stabilească o legătură între cele două elemente.

Bărbații au o speranță de viață mai scurtă decât femeile, iar parțial, cauza este rata mai mare a bolilor de inimă la bărbați.

Insulina determină creșterea și reproducerea, iar utilizarea insulinei este, de asemenea, de multă vreme suspectată că ar juca un rol în bolile cardiovasculare.

Cercetătorii se așteaptă ca insulina care acționează prin axa reproducătoare să aibă efecte specifice sexului, care ar putea fi relevante pentru ratele mai mari de boli de inimă la bărbați decât la femei. Cu toate acestea, nimeni nu a examinat până acum dacă insulina ar putea avea efecte diferite în funcție de sex, asupra bolilor cardiovasculare.

Nivelul ridicat al insulinei, risc mai mare de atac de cord 

Un studiu randomizat a arătat că, în conformitate cu teoria, bărbații cu niveluri de insulină genetic mai ridicate aveau un risc mai mare de atac de cord și angină.

Nu numai că acest studiu pune o nouă lumină asupra motivului vulnerabilității mai mari a bărbaților la bolile de inimă, dar sugerează noi ținte de intervenție pentru cauza principală a mortalității globale și ridică întrebări cu privire la cea mai bună modalitate de a gestiona diabetul, astfel încât să se reducă riscul de boli de inimă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy