Invazie de căpușe: 58 de copilași, aduși la Spitalul Grigore Alexandrescu București, mușcați de căpușe într-o singură zi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sezonul căpușelor
Sezonul căpușelor

Medicii atrag atenția asupra riscurilor mușcăturii de căpușe. Weekendul trecut au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București zilnic 58 de copilași.

Cadrele medicale avertizează asupra riscului mușcăturilor de căpușe. Weekendul trecut, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București au ajuns zilnic 58 de copilași mușcați de căpușe. Părinții i-au dus pe micuți la Urgențe imediat ce au sesizat căpușele pe trupul micuților. 

Medicii mai atrag atenția că și animalele de companie pot fi ținta căpușelor și că în cazul acestora ar fi de recomandat eliminarea căpușelor cât de repede posibil. Cadrele medicale mai precizează că mușcătura de căpușă este nedureroasă și de aceea nu e sesizată imediat mai ales dacă la locul înțepăturii nu se dezvoltă papula urticariană.

Căpușele au o predilecție pentru zonele calde și umede ale tegumentului. Acestea sunt purtătoare de bacterii și virusuri ce duc la afecțiuni precum: Lyme, febra mediteraneană, babetsioză, bartoneloză, ricketsioză, encefalită, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel