ÎPS Pimen, tratat cu plasma și Remdesivir? Reacția lui Streinu-Cercel: Lăsați medicii să-și facă treaba!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

ÎPS Pimen (90 de ani), care este internat la Institutul Matei Balș în stare gravă din cauza COVID-19, ar fi tratat cu plasmă de la persoane vindecate și medicamentul american Remdesivir. Streinu-Cercel a refuzat să confirme.

ÎPS Pimen ar fi primit trei doze de plasmă hiperimună prelevată de la donatori vindecați de COVID-19, dar și cu Remdesivir, medicamentul american care a fost aprobat în SUA ca terapie pentru COVID-19, notează DC News, citând surse medicale din cadrul Institutului Matei Balș din Capitală.

Managerul Institutului de boli infecțioase, prof dr Adrian Streinu-Cercel, a refuzat însă vehement să confirme informația.

„Nu veți primi acest răspuns pentru că nu este pentru media. Decizia terapeutică aparține medicului curant și nu media. (...) Încetați să mai chestionați deciziile terapeutice. Lăsați doctorii să-și facă treaba. (...) Vă rog să respectăm drepturile pacientului, oricine ar fi acesta, conform GDPR. Toți pacienții eligibili vor primi ajutorul nostru necondiționat", a explicat Streinu-Cercel, pe grupul de comunicare strategică format de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel