Joburi cu cel mai mare risc de suicid, asistența medicală vizată

Rata de sinucidere în rândul celor care muncesc a crescut. Anumite joburi prezintă un risc mai mare de suicid, arată noi cercetări din sănătate.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A (CDC) a atras atenția asupra faptului că rata de sinucidere a crescut cu 34% față de anul 2000, cei mai expuși riscului fiind bărbații care au locuri de muncă în construcții și femeile care lucrează în arte, design, divertisment, sport și mass-media.

"Creșterea ratelor de suicid în S.U.A. are impact asupra forței de muncă americane și este o tragedie pentru familii și comunități ", a declarat dr. Deb Houry, directorul Centrului Național de Prevenire și Control al Accidentului din cadrul CDC.

Pentru a afla cine este la un risc mai mare de sinucidere și astfel a ajuta la salvarea vieților prin eforturi de prevenire concentrate, cercetătorii s-au uitat la ocupațiile a peste 22.000 de americani cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani, care au murit în 17 state în perioada 17-17 decembrie 2015.

În 2015, trei cele mai riscante ocupații pentru bărbați erau în domeniul construcției și extracției; artelor, incluzând design, divertisment, sport și media; și în domeniul instalațiilor, întreținerii și reparațiilor. În cazul femeilor, primele trei vizate erau în categoria artelor, designului și media; precum și locurile de muncă din serviciul de protecție și asistență medicală.

Rata de sinucidere a bărbaților în construcții și extracție în anul 2015 a fost de aproximativ 53 la 100.000. Printre femeile din artă, design, divertisment, sport și media, rata a fost de aproape 16 la 100.000, informează Medicine.Net.com.

Riscul de suicid a crescut cel mai mult în cazul femeilor care lucrează în pregătirea și servirea alimentelor (cu 54% mai mult), iar a bărbaților în arte, design, divertisment, sport și media (cu 47% mai mari).

Pentru profesori și bibliotecari au apărut câteva vesti bune, bărbații și femeile din domeniul educației au avut cele mai scăzute rate de sinucidere în 2015. Noile descoperiri arată că și în rîndul lucrătorilor agricoli de sex masculin, ratele de suicid au scăzut de la aproximativ 20 la 100.000 în 2012 la aproximativ 17 la 100.000 în 2015.

Locul de muncă este un domeniu important pentru eforturile de prevenire a sinuciderilor, deoarece la serviciu adulții petrec mult timp. Angajatorii pot ajuta la prevenirea acestor tragedii în mai multe moduri, sunt de părere autorii studiului, care au recomandat programe de asistență pentru angajați, programe de sănătate la locul de muncă și tehnologie pentru a oferi proiecții online privind sănătatea mintală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel