La ce trebuie să fii atent când faci curățenie. Dr. Cristian Oancea: Evitați! Este foarte important

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
EXCLUSIV
substante curatenie foto:freepik
substante curatenie foto:freepik

Cum trebuie să realizezi curățenia în locuința ta, pentru a-ți proteja sănătatea.

Într-o lume în care preocuparea pentru sănătatea respiratorie devine din ce în ce mai stringentă, cunoașterea și înțelegerea factorilor care pot influența calitatea aerului din mediul nostru de viață devin tot mai importante. Unul dintre acești factori, de cele mai multe ori subestimat, este prezența odorizantelor în spațiile în care trăim și lucrăm.

Vezi și: Ce este detoxul. Ligia Pop: Ne ajută foarte mult. Nu este doar pentru o perioadă. Este pentru viața de zi cu zi

Dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, subliniază importanța unei igiene constante în spațiile în care trăim și ne desfășurăm activitățile zilnice. El atrage atenția că utilizarea soluțiilor puternice poate fi un factor declanșator în crizele de astm și, în consecință, recomandă evitarea acestora.

Este deosebit de important, conform medicului pneumolog, să identificăm și să eliminăm sursele potențiale de alergeni din mediul nostru, cum ar fi acarienii, mucegaiurile și alte aero-alergeni.

Mucegaiurile, în special, pot fi foarte nocive pentru sănătatea noastră, iar acestea pot fi prezente în sau pe pereți, în special în spațiile umede sau prost ventilate. Prin urmare, este necesar să menținem un mediu curat și să evităm substanțele care ar putea agrava simptomele astmului sau alte afecțiuni respiratorii.

Mirosurile puternice, precum clorul sau alte substanțe aromatizatoare, inclusiv bețigașele parfumate, pot avea efecte adverse asupra persoanelor cu astm, provocând simptome neplăcute.

”Curățenia spațiilor ar trebui executată constant și nu să utilizăm soluții puternic aromatizate, deoarece acestea pot să fie un trigger în declanșarea crizelor astmatice. Evitați mirosurile puternice, clorul sau alte substanțe aromatizatoare, inclusiv acele bețigașe parfumate care miros frumos, deoarece pot fi triggere în declanșarea unor simptome nedorite.

Evitarea odorizantelor în mod special (inclusiv cele de cameră, baie sau de igienă corporală). Pentru igiena corporală la persoanele predispuse se recomandă utilizarea odorizantelor solide nu cele pe baza de spray”, ne-a spus dr. Cristian Oancea, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi și: Cum stabilim porțiile de mâncare de Paște. Ligia Pop: Toată lumea știe!

În plus, Dr. Oancea subliniază importanța evitării odorizantelor, în general, indiferent dacă acestea sunt destinate spațiilor de locuit, băii sau igienei corporale. Pentru igiena personală a persoanelor predispuse la astm, el recomandă utilizarea odorizantelor solide în locul celor sub formă de spray, deoarece acestea din urmă pot fi mai iritante pentru căile respiratorii.

”Este foarte important să identificăm, pe lângă potențialele surse de acarieni (la praf) și alți aero-alergeni (de exemplu mirosuri puternice, odorizante), dar și potențialele surse de mucegaiuri din sau aflate pe pereți, la care putem să fim expuși și care sunt foarte nocivi pentru sănătatea noastră”, ne-a mai explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel