
Bunătatea este subiectul care a atras atenția cercetătorilor americani, care au decis să studieze gesturile de bunătate din punct de vedere psihologic, biologic, social, economic și cultural. Se știe că...
Gesturile mici cotidiene de bunătate, precum ajutarea unui coleg de serviciu, grija faţă de un vecin în vârstă sau permiterea trecerii unei maşini într-un ambuteiaj, vor fi studiate ştiinţific de Universitatea California din Los Angeles (UCLA), care a lansat oficial, miercuri, Institutul pentru Bunătate, arată surse citate de agerpres.ro.
Acest institut ''va adopta o abordare interdisciplinară pentru înţelegerea bunătăţii, prin evoluţie, biologie, psihologie, economie, cultură şi sociologie'', a explicat universitatea americană într-un comunicat.
''Institutul de Bunătate Bedari al UCLA încearcă să fie un antidot al contextului politic global actual, al violenţei şi al tensiunilor'', a afirmat Darnell Hunt, decanul departamentului de ştiinţe sociale din cadrul prestigioasei universităţi californiene în care va funcţiona acest institut.
''Viziunea noastră este că trăim cu toţii într-o lume în care umanitatea descoperă şi pune în aplicare bunătatea care se află în fiecare dintre noi'', a spus Matthew Harris, cofondator al institutului.
''Va fi nevoie de numeroase cercetări pentru a înţelege de ce bunătatea poate fi atât de rară în lumea modernă'', a adăugat Matthew Harris.
Studiile ştiinţifice au demonstrat că actele de bunătate au un impact pozitiv asupra sănătăţii fizice şi psihice a autorilor lor şi că pot fi ''contagioase'' pentru cei care sunt martori la acestea.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-