Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică
Ceapa fiartă conține compuși benefici pentru sănătate. Ce se schimbă în momentul în care o fierbi.
Ceapa fiartă are efecte majore asupra sănătății. Ceapa crudă are niveluri mai ridicate de compuși organici de sulf care oferă multe beneficii organismului.
În primul rând, fierberea cepei și consumarea lichidului ne pot oferi multe vitamine, minerale și alți nutrienți sănătoși. Doar o ceașcă este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina B6, mangan, potasiu și acid folic, printre multe altele.
Lichidul din ceapă este, de asemenea, o mare sursă de fibre alimentare, antioxidanți și proprietăți antibacteriene, potrivit Health Tips.
Ceapa fiartă stimulează sistemul imunitar
Fierberea cepei și consumul lichidului pot oferi antioxidanți puternici și unici care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi stimularea naturală a sistemului imunitar, reducerea radicalilor liberi și reducerea riscului de a dezvolta boli și boli. Acest lichid are peste 25 de soiuri diferite de antioxidanţi flavonoide singur și un antioxidant puternic cunoscut sub numele de antocianine.
Ceapa fiartă, compuși care luptă împotriva cancerului
Fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer. Acest lucru este adesea atribuit aliului compus unic. De asemenea, lichidul din ceapă conține compuși de luptă împotriva cancerului, cum ar fi compușii de sulf și antioxidanții flavonoidici. Nu numai asta, dar acest amestec conține quercetină și fisetină, antioxidanți puternici care pot fi de ajutor în această privință.
Ceapa fiartă benefică și diabeticilor
Lichidul din fierberea cepei și consumarea regulată a acestuia poate oferi, de asemenea, beneficii pentru persoanele cu diabet zaharat sau pentru cele cu risc de a dezvolta diabet. Aceasta poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge à jeun, precum și ajuta la reglarea controlului glicemiei. De asemenea, quercetina și compușii de sulf s-au dovedit a avea efecte anti diabetice.
Ceapa fiartă reduce simptomele de gripă și răceală
În cele din urmă, fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta la combaterea și reducerea bacteriilor nedorite din organism datorită proprietăților sale antibacteriene puternice. Quercetina s-a dovedit a fi deosebit de utilă pentru combaterea bacteriilor nedorite, precum și compușii săi de sulf puternic și proprietăți anti-fungice. Acest lucru, împreună cu alte beneficii menționate anterior poate ajuta la reducerea bolilor și comune răceala şi simptome de gripă.
Ceapa fiartă, conținut de vitamina C
Ceapă fiarta oferă beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor de vitamina C. O cană de ceapă fiartă conține 11 miligrame de vitamina C, care reprezintă 12% din aportul zilnic pentru bărbați și 15% pentru femei, stabilit de Institutul de Medicină. Vitamina C stimulează producția de colagen, un proces necesar pentru sănătatea oaselor și a vaselor de sânge. De asemenea, joacă un rol în sănătatea mintală, ajutându-vă să producă noradrenalină, un produs chimic care reglează starea ta de spirit.
Conținut ridicat de fibre
Ceapa fiartă servește ca sursă de fibre dietetice, un tip de carbohidrați care luptă împotriva bolilor. Fibrele ajută la scăderea colesterolului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduc riscul de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Fibrele ajută, de asemenea, la mutarea scaunului prin tractul digestiv, prevenind constipația.
O ceașcă de ceapă fiartă vă oferă 2,9 grame de fibre dietetice. Acest lucru contribuie cu 12% la aportul zilnic recomandat pentru femei și 8% pentru bărbați, stabilit de Institutul de Medicină.
Incorporează ceapa fiartă în dieta ta pentru a profita de beneficiile pentru sănătate asociate cu conţinutul lor de cupru. Cuprul hrănește creierul ajutând la implicarea substanțelor chimice în comunicarea creierului și susține, de asemenea, sinteza mielinei, o substanță necesară pentru funcția creierului. Cuprul inclus în dieta ta, de asemenea, sprijină sistemul imunitar, astfel încât să vă poată proteja de infecții.
Fosfor și mangan
Ceapa fiartă oferă alte minerale esențiale, inclusiv fosfor și mangan. Fiecare ceașcă de ceapă fiartă oferă 74 miligrame de fosfor și 0,3 miligrame de mangan. Asta înseamnă 11% din necesarul zilnic de fosfor, așa cum a fost stabilit de Institutul de Medicină, precum și 17% din aportul zilnic recomandat de mangan pentru femei și 13% pentru bărbați.
Atât fosforul, cât și manganul îți mențin oasele puternice. Fosforul promovează, de asemenea, circulația sănătoasă și joacă un rol în comunicarea celulară, în timp ce manganul susține metabolismul și ajută la vindecarea rănilor, arată Healthy Living.
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
