Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Dr Anca Hâncu spune că există o boală, pe care o putem face cu toții dacă avem un anume stil de viață, și care este vinovată direct de decesele mai multor oameni decât în accidentele de...
Boala periculoasă este sedentarismul, arată medicul nutriționist.
„Sedentarismul este cel care ucide! Este al patrulea factor de risc la nivel de mortalitate! E deasupra accidentelor de trafic, exact. Statul pe canapea construiește masă grasă, construiește pur și simplu grăsime, cum se spune.
Și atunci e important să ne gândim că acești factori cardiometabolici, stilul de viață, poate influența în bine și o eventuală infecție cu SARS CoV-2 și evoluția bolii COVID. Adică au ajuns la spitalizare persoane care aveau aceste condiții cardiometabolice.
Cei care erau înainte activi fizic, mâncau sănătos, care aveau o condiție, un status nutrițional corect, au fost mai puțin susceptibili la evoluția spre o formă gravă a infecției”, a explicat dr Anca Hâncu, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical.
Ea spune că un studiu realizat în Anglia pe 300.000 de persoane care a relevat „tot așa, evoluția spre forme grave la populația care nu ducea un stil de viață sănătos, și felul în care un stil de viață sănătos poate preveni evoluția spre o formă gravă„.
„Pentru că previne practic obezitatea, bineînțeles există legătura și cu diabet, (...) un stil de viață corect poate fi un tratament sau un factor preventiv”, atrage atenția dr Anca Hâncu.
Care sunt alimentele cele mai periculoase, aflați din video:
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.