Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Expunerea la razele solare UV modifică microbiomul, prin producția de vitamină D. Oamenii de știință cred că este un lanț cauzal care leagă aceste elemente.
Radiațiile UV ale soarelui pot modifica microbiomul intestinal, acestea sunt rezultatel ultimelor cercetări în domeniu.
De altfel, acesta este primul studiu care arată că expunerea pielii la lumina UVB modifică microbiomul intestinal la om. Publicată în Frontiers in Microbiology, analiza sugerează că vitamina D mediază schimbarea, ceea ce ar putea ajuta la explicarea efectului protector al luminii UVB în bolile inflamatorii precum sclezona multiplă (SM) și boala intestinală inflamatorie (IBD).
Expunerea la soare, nivelurile de vitamina D și amestecul de bacterii din intestinul nostru sunt asociate cu risc de afecțiuni inflamatorii, cum ar fi SM și IBD. Oamenii de știință estimează că există un lanț cauzal care leagă cele trei elemente.
Expunerea la UVB în lumina soarelui este binecunoscută pentru că determina producția de vitamina D în piele, iar studiile recente sugerează că vitamina D modifică microbiomul intestinului uman. Prin urmare, UVB provoacă modificări ale microbiomului intestinal, prin producția de vitamina D, însă până în prezent a fost arătat doar la rozătoare.
Într-un nou studiu clinic pilot, cercetătorii au testat efectul expunerii pielii la UVB asupra microbiomului intestinului uman.
Voluntarii sănătoși de sex feminin (21) au făcut trei ședințe de câte un minut de expunere la UVB a întregului corp într-o singură săptămână. Înainte și după tratament au fost prelevate probe de scaun pentru analiza bacteriilor intestinale, precum și probe de sânge pentru nivelurile de vitamina D.
Expunerea la UVB a pielii a crescut semnificativ diversitatea microbiană intestinală, dar numai la subiecții care nu au luat suplimente de vitamina D în timpul studiului (12).
„Înainte de expunerea la UVB, aceste femei aveau un microbiom intestinal mai puțin divers și echilibrat decât cele care iau suplimente obișnuite de vitamina D”, relatează prof. Bruce Vallance, care a condus studiul Universității din Columbia Britanică. Cel mai mare efect a fost o creștere a abundenței relative a bacteriilor Lachnospiraceae după expunerile la lumină UVB.
Studiile anterioare au legat abundenta Lachnospiraceae la statutul de vitamina D gazdă, adaugă Vallance. „Am găsit și o corelație cu nivelul de vitamina D din sânge, care a crescut în urma expunerii la UVB”.
Aceasta indică faptul că vitamina D mediază, cel puțin parțial, schimbările de microbiom intestinal induse de UVB.
Rezultatele au arătat, de asemenea, un anumit acord cu studiile la șoareci, folosind UVB, cum ar fi creșterea Firmicutes și scăderea Bacteroidetelor în intestin, în urma expunerii.
"În acest studiu arătăm noi date interesante că lumina UVB este capabilă să moduleze compoziția microbiomului intestinal la om, putativ prin sinteza vitaminei D", rezumă Vallance.
Studiul nu este conceput pentru a arăta mecanismul exact prin care apar modificările microbiomului, dar se știe că atât UVB, cât și vitamina D, influențează sistemul imunitar.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.