Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
După ce a primit o "atenție substanțială" de la cercetători din întreaga lume, o revizuire clinică confirmă faptul că ghimbirul (Zingiber officinale) servește ca un antidot viabil și agent de protecție...
Publicat în "Toxicologie alimentară și chimică", studiul recunoaște efectele protectoare ale ghimbirului și ale produselor sale fitochimice împotriva toxicității naturale, chimice și radiațiilor. De asemenea, deține un "arsenal de metaboliți" cu numeroase beneficii pentru sănătate, incluzând proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și antiapoptotice (programate de moarte celulară).
Cercetătorii au ajuns la concluzia că proprietățile ghimbirului ar putea (și ar trebui) să încurajeze studiul suplimentar în ceea ce privește atenuarea daunelor provocate de radiații și chimioterapia în tratamentele pentru cancer, precum și modurile în care ar putea fi utilizat pentru a compensa toxicitatea chimică a unora dintre toxinele menționate anterior, precum și poluanții industriali, alcoolul, fumatul și / sau medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală.
Există dovezi că suplimentarea cu ghimbir sau includerea acestuia în dietă scade riscul de obezitate și boala hepatică. S-a demonstrat, de-a lungul timpului, că este un remediu popular pentru a calma durerile de cap, greața și pentru a trata mai multe probleme legate de sănătatea digestivă.
Testarea efectelor ghimbirului asupra oamenilor
A fost efectuat un studiu randomizat, pentru a evalua rezultatele efectelor unei lingurițe de ghimbir într-o ceașcă de apă fierbinte. Participanții care au băut au raportat că au simțit mult mai puțina foame după aceea.
Mai multe studii discută despre cum compușii din rădăcina de ghimbir protejează celulele albe din sânge împotriva daunelor genetice cauzate de expunerea la radiațiile cancerului. Oamenii de știință au constatat că multe produse din plante sunt protectoare împotriva radiațiilor printr-o întreagă varietate de mecanisme.
Problema cu radiațiile pentru tratarea pacienților cu cancer este că efectele secundare includ afectarea țesutului normal. Compușii radioprotectori găsiți în ghimbir, precum și boabele de gogi, usturoiul și turmericul pot proteja țesuturile normale împotriva leziunilor prin radiații.
Pentru ce altceva este cunoscut ghimbirul?
După ani de studiu, s-a descoperit că ghimbirul este antiinflamator și un puternic antioxidant, are proprietăți antimicrobiene care luptă împotriva îmbătrânirii premature:
- Tulburări degenerative, cum ar fi artrita și reumatismul
- Sănătatea digestivă, cum ar fi indigestia, constipația și ulcerele
- Tulburări cardiovasculare, de la ateroscleroza până la hipertensiune
- Greața din timpul sarcinii
- Diabetul zaharat, gimbirul a redus în mod semnificativ glicemia din sânge
Ghimbirul ajută la prevenirea cancerului
Studiile observă că "ghimbirul și moleculele sale bioactive sunt eficiente în controlul extinderii cancerelor colorectale, gastrice, ovariene, hepatice, ale pielii, sânilor și prostatei".
Deoarece poate fi folosit sub forma de pulbere pentru ceai, feliat crud sau cristalizat, pentru un pumn delicios de antioxidanți puternici, nu este niciodată prea târziu să înceri să experimentezi modalități de a introduce mai mult ghimbir în dieta ta.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.