Imunolog: deficienţele de vitamina B, zinc şi magneziu, cele mai răspândite

Unele persoane pot absorbi exact cantitatea potrivită de nutrienți doar din alimente, în timp ce alții au nevoie de puțin ajutor, apelând la suplimente. Uneori este dificil de știut, însă, ce...
Heather Moday M.D. alergolog și imunolog, subliniază importanța recunoașterii biochimiei noastre individuale - adică, nu există un răspuns „corect" pentru toată lumea când vine vorba de sănătate, ea a observând particularități specifice la pacienții săi. Ca medic, Moday tratează sute de pacienți cu imunodeficiențe și a observat modul în care dietele și stilurile de viață le afectează sănătatea sistemului imunitar. Potrivit acesteia, În special, există un tipar de deficiențe de vitamine, extrem de des întâlnit.
Într-un interviu pentru revista Mindbodygreen, medicul a explicat care sunt deficiențele de vitamine pe care le întâlneşte cel mai des în cabinetul său.
Cele trei deficienţe de vitamine cel mai des întâlnite
1. Vitamina B
Specialistul declară că a întâlnit o mulțime de deficiențe de vitamine B la pacienții săi, în ciuda faptului că putem obține toate formele de vitamine B (cu excepția B12!) dintr-o varietate de alimente pe bază de plante și de origine animale.
Deși este surprinsă de această deficiență de o vitamină atât de răspândită în sistemul nostru alimentar, Moday are câteva teorii cu privire la motivul pentru care încă nu obținem suficiente vitamine B.
„Unul dintre motive ar putea fi faptul că sunt folosite atât de des în corp: sunt folosite în sistemul de detoxifiere, sistemul energetic, sistemul nervos și sistemul imunitar", explică medicul.
Astfel că, organismul se bazează foarte mult pe vitaminele B pentru multiple funcții, iar dietele noastre nu sunt suficiente pentru a acoperi necesarul.
Al doilea motiv, potrivit doctorului Moday, are de-a face cu sănătatea intestinelor. „Deficiențele de vitamine B tind să meargă mână în mână cu probleme intestinale", afirmă aceasta.
Unele semne comune ale unei deficiențe de B12 sunt supraaglomerația bacteriană a intestinului subțire (SIBO) și intestinul permeabil.
2. Zinc
S-ar putea să nu credeți că zincul este un mineral important pentru organismele noastre, dar Moday afirmă că este una dintre cele mai solicitate vitamine de către organism. „Dacă ar trebui să aleg o deficiență pe care o mulțime de oameni o are, după vitamina D, aceasta ar fi zincul", spune ea.
Zincul este important pentru sistemul imunitar pentru că are capacitatea de a combate bacteriile dăunătoare și virușii. De asemenea, zincul ajută la crearea de proteine esențiale în corpul nostru.
3. Magneziu
Această vitamină este atât de vitală pentru sănătatea noastră, deoarece organismele noastre au nevoie de ea pentru nu mai puţin de 300 reacții biochimice. „Este un electrolit pe care nu îl obţinem cu uşurinţă în corpul nostru și pe care nu îl găsim foarte mult în alimente", explică specialistul.
Totodată, doctor Moday reaminteşte faptul că pentru orice medicament, fie el şi vitamină, este nevoie de analize şi prescripţia medicului. Dozarea şi concentraţia suplimentelor sunt elemente importante în combaterea deficienţelor
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.