Laptele matern ar putea ajuta la prevenirea bolilor de inimă cauzate de nașterea prematură

Utilizarea timpurie a laptelui matern ar putea juca un rol esențial în prevenirea bolilor de inimă la sugarii născuți prematur, potrivit unui document condus de cercetătorii de la RCSI (Royal College of...
Articolul de revizuire, publicat în revista Pediatric Research, a fost scris în colaborare cu cercetătorii de la Harvard Medical School, University of Oxford și University of Toronto.
Una dintre complicațiile de sănătate pe termen lung pe care le pot avea adulții tineri născuți prematur este caracteristicile unice ale inimii. Acestea pot include camere mai mici ale inimii, tensiunea arterială relativ mai mare și o creștere disproporționată a masei musculare din inimă, notează Eurekalert.
Un studiu citat în articol a analizat 30 de adulți născuți prematur care au fost repartizați să primească lapte uman exclusiv și 16 adulți născuți înainte de naștere, care au fost repartizați să primească o dietă bazată pe formulă exclusivă în timpul șederii lor la spital la naștere. Au fost apoi supuse unei evaluări cardiovasculare detaliate între 23 și 28 de ani, inclusiv un RMN al inimii lor. După cum era de așteptat, toate inimile celor născuți prematur aveau camere mai mici decât inimile la persoanele care nu s-au născut prematur.
Cu toate acestea, studiul a arătat că camerele inimii mai mici au fost mai puțin profunde pentru grupul alimentat exclusiv cu lapte uman în comparație cu cei care au fost alimentați exclusiv cu formulă, sugerând un efect potențial protector al laptelui uman pentru structura inimii.
Cercetătorii au identificat apoi potențialele motive pentru care laptele matern are ca rezultat un risc mai mic de boli de inimă. Laptele matern ar putea ajuta la prevenirea bolilor de inimă prin reglarea mai bună a hormonilor și a factorilor de creștere, întărirea sistemului imunitar al sugarului, reducerea inflamației și, eventual, îmbunătățirea metabolismului copilului.
Identificarea componentelor cheie din laptele matern care au ca rezultat o îmbunătățire a sănătății inimii ar putea deschide calea către o abordare mai direcționată pentru îmbunătățirea bunăstării cardiovasculare pe termen lung pentru cei născuți prematur.
„Este din ce în ce mai clar că nașterea prematură are ca rezultat efecte cardiovasculare adverse pe termen lung, cu consecințe clinice importante. Există o lipsă distinctă de intervenții preventive și terapeutice disponibile pentru ameliorarea acestor efecte", a spus profesorul Afif EL-Khuffash, profesor onorific de clinică al Pediatrie la RCSI și consultant neonatolog la Spitalul Rotunda, Dublin.
"Dovada actuală provine din studii observaționale și evidențiază legătura puternică dintre administrările precoce ale laptelui matern și îmbunătățirea sănătății cardiace pe termen lung, dar îi lipsește explicații mecanice concrete. Mai multe studii privind compoziția laptelui matern ar putea clarifica care sunt cauzele acestor sănătăți. beneficii, care, la rândul lor, ar putea duce la opțiuni de tratament mai bune. "
Grupul de cercetare în colaborare continuă să studieze efectele expunerii laptelui uman asupra funcției inimii la sugarii foarte prematuri, folosind scanări noi pentru a măsura funcția inimii. Ei speră să demonstreze că expunerea timpurie a laptelui uman la copiii prematuri poate duce la îmbunătățiri semnificative ale funcției inimii în primii doi ani
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.