Mihaela Bilic a demontat miturile alimentare. ”Se slăbește cu foame, nu cu nutriționist”

mihaela-bilic-a-demontat-miturile-alimentare-pexels--at-taryn-elliott_22340500 Mihaela Bilic a demontat miturile alimentare (pexels @Taryn Elliot)

Mihaela Bilic a demontat miturile alimentare și susține că slăbitul apare abia după a treia zi de cură. 

Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, a demontat miturile alimentare și susține că slăbitul apare abia după a treia zi de cură. 

”ADEVĂRAT sau FALS/mituri alimentare:

Nu există superalimente, este doar o strategie de marketing ca să ne facă să le preferăm pe unele în detrimentul altora; sănătatea vine din diversitate.

Caloriile negative nu sunt o legendă, toate produsele proteice sunt greu de metabolizat și 30% din conținutul caloric e cheltuit doar pentru desfacerea lanțurilor de aminoacizi; e greu să ne îngrășăm din carne/pește.

Detox face ficatul nostru în fiecare zi, cu condiția să-i dăm o pauză de la mâncare; și culmea, sucurile de fructe sunt cea mai proastă alegere într-un Detox.

Fumatul ajută la slăbit, 10 țigări consumă aproximativ 300 calorii; iar nicotina are ca efect creșterea glicemiei în sânge, deci fumatul ține de foame și accelerează metabolismul.

Nu contează dacă mâncăm seara sau dimineața, important este aportul caloric total dintr-o zi; ba mai mult, slăbitul apare după epuizarea rezervelor de glucoză din ficat, deci abia în a 3-a zi de cură de slăbire…

Mihaela Bilic: “Se slăbește cu foame, nu cu nutriționist!”

Nu slăbitul este greu, ci menținerea lui; degeaba ne înfometăm o săptămână și apoi ne întoarcem la alimentația obișnuită, reîngrășarea va fi rapidă și cu mai multe kilograme decât am pierdut. Concluzie: ce/cât mănânci în cura de slăbire trebuie menținut pe viață, nu mai există cale de întors!

Sucurile zero sau light sunt cea mai sigură metodă de a-ți satisface pofta de dulce fără calorii și fără risc pentru siluetă; avantajul lor este că reduc apetitul global și nevoia de zahăr, deci sunt aliatul ideal într-o cură de slăbire.

Produsele degresate sunt departe de a fi fără calorii, ele au mai puțină grăsime însă de multe ori în rețetă se pune mai mult zahăr; citiți cu atenție eticheta și consumați cu moderație.

Pe măsură ce îmbătrânim metabolismul și nevoile alimentare scad; la fiecare decadă de viață ar trebui să reducem cu min 10% aportul caloric, doar pentru a ne menține silueta. Dacă bebeluși mănâncă din 3 în 3 ore, seniorii pot ajunge chiar și la o singură masă/zi.

O alimentație echilibrată se bazează pe regula “puțin din tot”; pentru ca organismul să-și poată extrage nutrienții de care are nevoie, e recomandat să mâncăm zilnic minimum 15 alimente diferite. Diversitatea face sănătatea, iar moderația menține silueta.

Putem slăbi fără intervenția nutriționistului dacă reducem la jumătate porția, iar lucrul ăsta trebuie să-l facem pe viață; numărul de kilograme crește automat când ne apucăm să mâncăm mai mult. Ca să fie mai simplu voi spune se slăbește cu foame, nu cu nutriționist!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

Vezi și: Cât păstrezi mâncarea gătită, refrigerată și congelată. Bilic: Atenție, risc de contaminare! Nu recongelați niciodată un aliment decongelat!

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250