
Sarea poate fi înlocuită cu alte condimente. Nu vor înlocui gustul, dar cu siguranță vor exercita influență asupra aceleiași zone a creierului, păcălindu-l. Cel puțin asta susțin...
Un mic truc pentru a scădea consumul de sare este dezvăluit într-un studiu publicat în revista Hypertension. Potrivit datelor, adăugând un mic supliment de condimente alimentelor dvs. vă poate ajuta să consumați mai puțină sare.
O dietă sărată poate ridica riscul de hipertensiune arterială, crescând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, citează Harvard Healthy Publishing.
Pentru realizarea studiului, cercetătorii chinezi au recrutat 606 de persoane și au stabilit preferințele acestora pentru alimentele sărate și condimentate, parțial întrebând cât de des au mâncat alimente cum ar fi carnea de porc sarată și varza chinezească gătită.
Ei au descoperit că oamenii care se bucură de alimente picante (în special ardei iute), au mâncat mai puțin sare și au avut tensiune arterială mai mică decât cei care preferă alimente mai puțin condimentate.
Cercetătorii au folosit, de asemenea, teste de imagistica pentru a se uita la două regiuni ale creierului voluntarilor, regiuni despre care se știe că sunt implicate în percepția gustului. Ei au mai descoperit că zonele stimulate de sare și condimente s-au suprapus, iar acest condiment sporește activitatea creierului în zonele activate de sare.
Constatările sugerează că gătitul cu puțin condiment suplimentar vă poate ajuta să utilizați mai puțin sare. După cum afirmă autorii, adăugarea treptată a unor cantități mici de condimente la alimente poate să vă ajute sănătatea.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-