Planta care ar putea bloca apariția bolii Alzheimer. E plină de potasiu și magneziu și oferă echilibrul hormonal
Ce beneficii are această plantă asupra bolii Alzheimer și asupra sănătății.
Această plantă este asemănătoare trifoiului și are gustul și mirosul de sirop de arțar.
Schinduful este folosit în amestecuri de condimente ca parte a bucătăriilor din Europa de Sud, Africa de Nord și Asia de Vest și este folosit și în săpunuri și produse cosmetice pentru parfumul său.
Ceaiul de schinduf este un remediu tradițional pentru diabet și este, de asemenea, folosit pentru a crește producția de lapte la femeile care alăptează.
Astăzi, este prezentat ca un supliment alimentar care poate ajuta la ameliorarea diabetului și a crampelor menstruale și poate oferi sprijin pentru alăptare.
Cu toate acestea, deși știința modernă a oferit un anumit sprijin acestor afirmații și altor afirmații din medicina tradițională despre ceaiul de schinduf, este nevoie de mult mai multe cercetări.
O linguriță de semințe crude de schinduf conține:
Calorii: 12
Proteine: 0,851 grame
Grăsimi: 0.237 grame
Carbohidrați: 2.16 grame
Fibre: 0.91 grame
Zahăr: 0 grame
Schinduful este o sursă bună de:
Magneziu
Fosfor
Calciu
Folat
Vitamina A
Mai mult, schinduful este, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu. Studiile au arătat că potasiul poate contribui la menținerea tensiunii arteriale într-un interval sănătos și la reducerea riscului de accident vascular cerebral, potrivit WebMD.
Schinduful, ce beneficii are pentru sănătate
Schinduful este o sursă bogată de vitamine și minerale. Cu toate acestea, deoarece schinduful este atât de puternic, poate crea, de asemenea, complicații pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale.
Cercetările au descoperit o serie de potențiale beneficii pentru sănătate ale ceaiului de schinduf:
Producția de lapte matern
Schinduful de schinduf a fost mult timp promovat pentru capacitatea sa de a îmbunătăți producția de lapte matern la femeile care alăptează. Patru studii separate indică faptul că consumul de schinduf crește semnificativ producția de lapte în comparație cu un placebo.
Echilibrul hormonal
Pentru femeile aflate la postmenopauză, extractul de schinduf poate ajuta la reducerea unora dintre disconforturile asociate cu schimbarea nivelurilor hormonale. Un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo a constatat efecte semnificative în reducerea bufeurilor prin suplimentarea cu schinduf timp de 90 de zile.
Gestionarea diabetului
Capacitatea sa de a ajuta la echilibrarea nivelului de insulină a fost un alt factor care a stabilit schinduful ca remediu tradițional pentru diabet. Studiile arată că semințele de schinduf au un efect pronunțat în îmbunătățirea metabolismului lipidic pentru persoanele cu diabet de tip II.
Alte studii arată eficacitatea în reducerea nivelului de glucoză din sânge la post în tratamentul diabetului.
Sensibilitatea la insulină
Chiar și pentru persoanele fără diabet, schinduful poate avea efecte benefice asupra sensibilității la insulină. Un studiu clinic pilot a arătat efecte promițătoare ale schindufului în îmbunătățirea toleranței la glucoză.
Riscurile potențiale ale ceaiului de schinduf
Deoarece ceaiul de schinduf are ingrediente atât de puternice, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a-l lua sau de a lua orice alt supliment. Luați în considerare următoarele înainte de a pregăti sau de a bea ceai de schinduf:
Alergii la arahide
Dacă sunteți alergic la alune, este posibil să fiți alergic și la schinduf, deoarece cele două plante au reacții încrucișate.
Preocupări legate de sarcină
Efectele ceaiului de schinduf asupra unei persoane însărcinate sunt neconcludente. Dacă ești însărcinată, cel mai bine este să cauți o alternativă.
Zahărul din sânge și hipoglicemia
Deoarece schinduful poate scădea glicemia, cel mai bine este să vă consultați medicul înainte de a folosi ceaiul de schinduf dacă aveți diabet sau hipoglicemie.
În ceea ce privește boala Alzheimer, cunoscută ca o lipsă de neurotransmițători în celulele creierului din cauza creșterii activității acetilcolinesterazei, se consideră că utilizarea inhibitorilor AchE (AchEI) este cea mai bună metodă de tratare a bolii.
În urma unui studiu pe schinduf, s-a demonstrat că acesta are capacitatea să inhibe boala Alzheimer datorită creșterii activității antioxidanților din această plantă.
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
