Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Aceste trei ceaiuri sunt ideale pentru zilele de vară caniculare.
În timpul verii, când temperaturile ating cote alarmante și canicula devine de nesuportat, mulți oameni caută soluții pentru a se răcori și a-și menține starea de bine. O metodă surprinzătoare, dar eficientă, este consumul de ceaiuri călduțe din plante naturale. Aceste ceaiuri nu doar că oferă o senzație de răcorire, dar au și multiple beneficii pentru sănătate.
Deși ar putea părea contraintuitiv, consumul de băuturi calde sau călduțe în zilele caniculare poate ajuta la reglarea temperaturii corpului. Când bem ceva cald, corpul percepe creșterea temperaturii interne și începe să transpire mai mult. Transpirația, la rândul ei, ajută la răcirea corpului, astfel că ne simțim mai confortabil.
Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, recomandă trei ceaiuri de consumat în zilele caniculare.
"Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă sau sucuri naturale de fructe sau ceaiuri calduţe (soc, muşeţel, urzici), neaşteptând apariţia senzației de sete, adică un pahar la 15-20 minute", explică dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de Urgență, pe pagina sa de Facebook.
Vezi și: Șase obiceiuri aparent inofensive care ne îmbătrânesc creierul. Îl erodează ireversibil
Trei ceaiuri ideale pentru zilele caniculare - FOTO: Freepik@karinafoto
Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietățile sale diuretice și detoxifiante. În zilele fierbinți de vară, acest ceai ajută la eliminarea toxinelor din corp și susține funcția rinichilor. Ceaiul de soc poate ajuta la hidratare și poate reduce senzația de căldură. De asemenea, socul are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, contribuind la întărirea sistemului imunitar, potrivit WebMD.
Mușețelul este renumit pentru efectul său calmant și relaxant. Un ceai călduț de mușețel poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, frecvente în perioadele de caniculă. În plus, mușețelul are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, ajutând la menținerea unei digestii sănătoase și prevenind problemele digestive cauzate de temperaturile ridicate, potrivit Medical News Today.
Ceaiul de urzici este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv fier, magneziu și calciu. Acesta contribuie la fortificarea organismului și la prevenirea anemiei, o problemă comună în perioadele de căldură excesivă. De asemenea, urzicile au proprietăți antiinflamatoare și antihistaminice, fiind utile în prevenirea alergiilor de vară, potrivit BBC Good Food.
Ceaiurile călduțe de soc, mușețel și urzici sunt o alternativă naturală și sănătoasă pentru a vă răcori în zilele caniculare. Pe lângă efectul lor de răcorire, aceste ceaiuri aduc numeroase beneficii pentru sănătate, contribuind la starea generală de bine și la menținerea unui echilibru optim în organism.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.