5 alimente care îți accelerează metabolismul și te ajută să slăbești

Dacă ai metabolismul accelerat slăbești mai repede pentru că organismul arde caloriile, nu le depozitează. Așadar, iată top 5 alimente pe care le poți mânca zilnic ca să-ți stiulezi...
Metabolismul este rata la care corpul tău arde calorii și pierde în greutate. Un metabolism mai ridicat reduce riscul de obezitate și alte probleme legate de sănătate care ar putea fi cauzate de greutatea suplimentară pe care o ai.
Dacă aveți un metabolism mai lent, corpul nu va pierde grăsimea suplimentară, ba din contra duce la creșterea în greutate într-un ritm mai rapid, deoarece veți depozita mult mai multe grăsimi corporale decât este necesar. Prin urmare, iată 5 alimente pe care ar trebui să le consumați zilnic pentru că accelerează metabolismul:
Ouă
Alimentele bogate în proteine, cum ar fi ouăle, carnea slabă și produsele lactate, vă mențin metabolismul ridicat. Sunt ideale pentru arderea caloriilor și pentru a accelera rata metabolismului, deoarece organismul necesită mai multă energie pentru a le digera decât consumă, spre exemplu, pentru carbohidrați.
Cafea
Aportul zilnic de cafea, (dar atenție!) nu mai mult de 2-3 cești pe zi, vă poate crește rata metabolică cu cel puțin 11%, după cum constată un studiu recent. Practic, cofeina dn cafea stimulează sistemul nervos, care trimite semnale directe către celulele adipoase, spunându-le să descompună grăsimile (link direct studiu).
Ceai verde
Ceaiul verde permite organismului să utilizeze mai eficient grăsimile stocate. Vă crește cu ușurință rata metabolică cu 4 până la 10%. Nu are efecte secundare notabile și poate fi consumat zilnic, aproximativ 2 căni în fiecare zi (link direct studiu).
Ghimbir
Adăugarea ghimbirului în ceai sau la mese este legată de creșterea temperaturii corpului și a ratei metabolice. Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii care sunt utile pentru a vă menține starea generală de sănătate sub control și greața la distanță.
Ardei iuți
Condimentele mai ales cele iuți cresc rata metabolismului. Ardeii iuți declanșează căldură întrucât conțin un compus chimic uleios numit capsaicină, care se găsește în principal în membrana din jurul semințelor. Capsaicina stimulează termogeneza - procesul prin care organismul transformă caloriile în căldură pentru a le folosi pe post de combustibil - în studiile efectuate pe oameni și animale. Cu toate acestea, efectul este ușor și nu vă veți accelera metabolismul pentru a pierde în greutate doar consumând ardei iute. Pentru a pierde kilogramele în plus, va trebui să echilibrați caloriile pe care le luați cu cantitatea pe care o ardeți în fiecare zi prin activitate fizică.
-
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce09.09.2025, 23:41
-
Schimbări radicale în tratarea colesterolului și riscului cardiovascular09.09.2025, 22:11
-
-
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate09.09.2025, 19:45
-
Deshidratarea, asociată cu apariția bolilor09.09.2025, 18:32
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.