Agresiv când bei alcool? O anumită băutură ar putea fi de vină
Dacă un pahar de bere cu prietenii, după muncă, te relaxează, în timp ce un pahar de wiskey te face să vrei sa te iei la bătaie cu vecinul, explicația ar putea fi...
Cercetătorii de la Public Health Wales National Health System Trust și King’s College London - ambele din Regatul Unit - au apelat la publicul larg pentru a încerca să înțeleagă ce emoții produc diferite tipuri de alcool
Cercetătorii au descoperit că anumite băuturi sunt asociate cu diverse stări emoționale.
Potrivit acestora, timp de secole, romul, ginul, vodca și un alte băuturi spirtoase au fost asociate cu violența. Acest studiu global sugerează că atunci când consumăm băuturi spirtoase, acestea pot provoca sentimente de agresivitate.
Pe de altă parte, vinul roșu și berea favorizează sentimente de relaxare. Băuturile spirtoase au fost raportate ca mai puțin favorabile pentru a stabili relații sau pentru relaxare.
Participanții la studiu au raportat răspunsuri emoționale diferite la diferite băuturi alcoolice.Aproape 30 la sută dintre respondenții care au consumat băuturi spirtoase au spus că s-au simțit mai agresivi atunci când au ales acest tip de alcool. În schimb, doar 2,5 la sută dintre consumatorii de vin roșu au dat vina pe această băutură pentru creșterea sentimentelor de agresiune.
În același timp, însă, mai mult de jumătate dintre respondenți au raportat că băuturile spirtoase le-au crescut încrederea și nivelul de energie, iar 42,4 la sută au spus că aceste băuturi tari i-au făcut să se simtă mai atrăgători.
Vârsta, sexul și comportamentul de băutor
De asemenea, este important de menționat că efectele au fost influențate de nivelul educațional al respondenților, din ce țară provin și de ce vârstă aveau.
Cercetătorii au remarcat că participanții din cea mai tânără grupă de vârstă - adică de la 18 la 24 de ani - au indicat în mod constant că orice băutură alcoolică, atunci când este consumată într-un cadru social, este probabil să le crească încrederea și nivelul de energie și să-i facă să se simtă mai atrăgători.
De asemenea, bărbații au avut tendința de a indica mai des că orice tip de alcool le stimulează agresivitatea.
În cele din urmă, băutorii înrăiți sau cei care au raportat dependența de alcool, au fost de șase ori mai predispuși să se simtă mai agresivi, de la orice fel de băutură alcoolică.
Agresivitatea și plânsul au fost, de asemenea, adesea raportate de băutorii înrăiți, indiferent dacă beau acasă, singuri sau afară cu prietenii.
Rezultatele cercetătorilor au fost publicate în BMJ Open (link direct).
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
