Alcoolul vă poate sabota dieta. Ce să faci după Revelion 2019

Nelipsit de la mesele și petrecerile de Revelion, cum probabil a fost și acum, când abia ce am trecut în 2019, alcoolul este, totuși, o bombă calorică - o băutură poate însemna până la...
Există și alte moduri în care băutura poate să vă submineze eforturile de a avea o alimentație sănătoasă. Caloriile din fiecare gram de alcool nu au nicio valoare nutritivă, deci bând, vă lipsiți de vitaminele și mineralele pe care le obțineți din caloriile alimentare mult mai sănătoase.
Mai mult, consumul de alcool poate afecta metabolismul și poate face organismul să depoziteze grăsimile, împiedicând dezvoltarea musculară, arată ghidurile Consiliului American privind Exerciții Fizice.
În ciuda efectului inițial de a te simți bine, alcoolul este de fapt un depresant, afectând negativ funcția creierului, echilibrul și coordonarea ochilor și mâinilor. Vă poate face să vă simțiți leneși în timp ce vă crește apetitul, determinându-vă să consumați sute de calorii nedorite, adesea nesănătoase, din „alimentele de la bar".
Dar veștile nu sunt toate rele. Ca și în cazul celei mai mari părți a consumului, dacă se reduce consuul la moderație - adică maxim o băutură pe zi pentru femei și două pentru bărbați – efectul nu va fi atât de nociv.
Pentru a evita băutul excesiv:
- Învățați dimensiunile băuturii standard, astfel încât să puteți contabiliza numărul corect de calorii.
- Nu beți niciodată pe stomacul gol - mâncarea ajută la încetinirea efectelor alcoolului.
- Luați o pauză de apă între băuturile alcoolice pentru a face băutura să dureze mai mult fără să apară efectele nocive ale alcoolului, care deshidratează.
- Evitați sau măcar linitați la una băuturile alcoolile dulci, amestecurile cu sucuri dulci, precum cockteilurile.
- Nu le beți cu paie. Vă veți înșela că beți mai puțin când de fapt veți bea mai mult!
- Stabiliți obiectivele zilnice și săptămânale pentru consum și notați băuturi șa fel cum faceți și cu mesele, într-un jurnal de produse alimentare.
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.