Cafeaua decofeinizată și gastrita, riscuri și complicații

Cafeaua nu este recomandată pentru consum dacă ați fost diagnosticat cu gastrită, deoarece conține cafeină și acid. În timp ce s-ar putea să credeți că puteți bea cafea decofeinizată în siguranț�...
Cafeaua decofeinizată este foarte acidă și poate provoca iritarea suplimentară a mucoasei stomacului.
Gastrita este un termen medical general care descrie inflamația în mucoasa stomacului. Inflamarea mucoasei stomacale poate avea diverse cauze, notează Livestrong. Stomacul tău este căptușit cu o membrană de mucus care acționează ca o barieră de protecție a țesutului moale sensibil. Orice lucru care slăbește căptușeala de protecție, cum ar fi băuturi acide sau alimente, poate provoca infecții și inflamații. Cele mai frecvente cauze ale gastritei includ o infecție a bacteriilor H. pylori, utilizarea excesivă de calmante anti-inflamatorii nesteroidiene și abuzul de alcool, potrivit PubMed Health.
Simptome
Inflamația stomacală poate provoca simptome comune asociate cu un stomac "stricat". Simptomele pot varia în severitate, în funcție de cât de inflamată este mucoasa stomacului. Simptomele obișnuite includ dureri de stomac, vărsături, greață și pierderea poftei de mâncare. De asemenea, s-ar putea să observați că abdomenul dvs. este balonat și aveți gaze. Dacă dezvoltați sânge în scaun sau vărsături sau dacă scaunele devin negre, apelați la medic. Acestea sunt semne de sângerare în stomac, care pot duce la complicații periculoase, dacă nu sunt tratate.
Cafeaua decofeinizată
Cafeaua decofeinizată conține încă o cantitate minimă de cafeină și este la fel de acidă ca și cafeaua obișnuită, care poate irita stomacul infectat. Potrivit Centrului de știință în interes public, o ceașcă de cafea decofeinizată conține între 3 și 11 grame de cafeină. Deși acest lucru nu poate părea multă cafeină, orice cantitate de cofeină poate provoca o iritație suplimentară. Dacă sunteți diagnosticați cu gastrită, evitați și băuturile acide, precum cafea obișnuită, băuturi pe bază de espresso, sucuri de fructe și orice băutură care conține acid citric, recomandă Centrul Medical al Universității din Maryland.
Modificări dietetice
Puneți în aplicare o dietă blandă sub îndrumarea medicului dumneavoastră. Alimentele care pot ajuta la ameliorarea și prevenirea simptomelor includ bananele, orezul, pâinea prăjită, merele, biscuiti, pui fără piele, pește, cereale uscate, făină de ovăz și piure de cartofi. Evitați consumul de alimente bogate în grăsimi sau fibre sau care conțin o mulțime de condimente. Nu beți alcool și nu folosiți anumite medicamente pentru durere dacă aveți gastrită, deoarece acestea vă pot prelungi procesul de vindecare.
-
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.