Citrulina, aminoacidul care protejează inima și sistemul imunitar. În ce aliment o găsești

dainis_graveris_bmxgbelymh0_unsplash_1_50564500

Pepenele roșu este una dintre cele mai bogate surse de citrulină.

Citrulina este un aminoacid neesențial și antioxidant care este transformat într-un alt aminoacid, numit arginină. Arginina are un rol cheie în diviziunea celulară, vindecarea rănilor și eliminarea amoniacului din organism. 

Combinația de citrulină și arginină poate oferi mai multe beneficii inimii și sistemului imunitar. Poate fi benefică și pentru tratamentele cu diabet și bolile cu celule secera. Arginina se detoxifică prin eliminarea amoniacului și a altor toxine din organism.

 De asemenea, crește oxidul nitric, care îmbunătățește fluxul de sânge și, prin urmare, ar putea ajuta la tratarea tensiunii arteriale, anginei și a altor probleme cardiovasculare.  Extractul concentrat de pepene roșu poate crește nivelul de arginină plasmatică, potrivit unui studiu din jurnalul „Nutrition”, în care participanții la cercetare au consumat cantități diferite de suc de pepene roșu.

 

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250