De ce să mănânci pepene roșu cu telemea. Mihaela Bilic: Grăsime mai bună nu există
De ce să mănânci pepene roșu cu telemea. Ce efect are combinația de gusturi asupra sănătății.
De ce să mănânci pepene roșu cu telemea. Ce beneficii aduce organismului. Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist a explicat pe pagina sa de Facebook care pepene este mai bun: cel galben sau cel roșu.
”Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate. Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al veriizemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte: pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii.
Până aici suntem la egalitate. La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu. La conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu.
Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.
Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă”, a explicat dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina sa de Facebook.
De ce să mănânci pepene roșu cu telemea
Pepenele roșu este un fruct cu puține calorii care este plin de vitamine, minerale și antioxidanți. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A și potasiu, care oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate.
Pepenele roșu are un conținut ridicat de apă, ceea ce îl face o gustare excelentă de consumat pe timp de caniculă pentru a vă menține corpul hidratat.
Pepenele roșu are un conținut caloric redus, fiind o opțiune sănătoasă pentru cei care își doresc să își mențină greutatea sau să slăbească. Acesta este o sursă importantă de antioxidanți. Pepenele roșu conține vitamine și minerale importante, precum vitamina C, vitamina A și potasiu. Pepenele roșu conține antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și la reducerea inflamației în organism.
Consumul de pepene roșu poate contribui la menținerea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular datorită conținutului de citrulină, un aminoacid care poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge și la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.
”Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat - și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, a mai explicat medicul.
Cum să vă bucurați de pepene verde și brânză împreună
Există multe moduri de a savura pepenele roșu și brânza împreună. Iată câteva idei creative:
- Tăiați pepenele în cuburi și combinați-l cu brânză feta fărâmițată, mentă proaspătă tocată și un strop de ulei de măsline pentru o salată răcoritoare de vară.
- Creați o pizza cu pepene roșu, așezând felii de pepene roșu cu mozzarella proaspătă, roșii tăiate cubulețe, frunze de busuioc și oțet balsamic.
- Combinați cuburi de pepene verde cu castraveți tăiați cubulețe, brânză de capră fărâmițată și coriandru tocat pentru o salsa răcoritoare care se potrivește bine cu chipsuri sau pâine.
- Faceți o frigăruie de pepene roșu și brânză alternând cuburi de pepene roșu și brânză pe scobitori. Serviți cu oțet balsamic Resto NYC.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
