4 rețete DELICIOASE pe care le faci cu BRÂNZĂ

Aproape toată lumea iubește brânza. Este toppingul perfect pentru aproape fiecare fel de mâncare, merge cu salate, din ea se fac prăjituri etc. Am ales patru rețete ușoare și rapide care se bazează pe...
Brânza este un aliment versatil, delicios și de regulă sănător (depinde cum e făcută). O servești la micul dejun, la prânz sau a cină, ba chiar francezii o savurează separat însoțită de un pahar de vin. Soiurile de brânză sunt nenumărate. Unele variante populare includ telemea, mozzarella, cheddar, parmezan, gouda, feta, brie și brânză cu mucegai (alb, negru, albastru, verde). Iată patru rețete delicioase pe care le puteți prepara rapid și ușor, la care puteți adăuga și alte feluri de brânză, în funcție de ce vă place:
1) Bile de brânză
Se fierb 2-3 cartofi de mărime medie, se curăță de coajă și se fac piure. Se amestecă cu 50 de grame de brânză cheddar rasă. Condimentați cu puțină sare și piper. Adăugați o lingură de făină pentru a lega aluatul. Din acesta se fac bile mici care se prăjesc în ulei timp de 2-3 minute, la foc mediu, cât se se coacă făina și să capele o o crustă cafenie. Se servesc simplu, cu salată de roșii, sau ca garnituri pentru mâncăruri din carne au pește.
2) Ardei umpluți cu bacon și brânză de capră
Este una dintre cele mai ușoare rețete de gătit când ești a grătar și vrei și altceva în afara de carne și mici. Ai nevoie de 3 - 5 ardei mari, în jur de 100 de grame de bacon cuburi, 250 de grame de brânză de capră ușor sărată, o ceapă verde și 4-5 fire de pătrunjel. Ardeii se spală și se taie în jumătate. Se scot doar semințele, nu se decupează partea cu coada, ca să poată fi umpluți. Se taie mărunt ceapa, pătrunjelul și cuburile de bacon, apoi se amestecă cu brânza de capră, cu sare și piper după gust. Se umplu ardeii, dar nu până la refuz, pentru că brânza este zemoasă și se va scurge pe grătar. Se pun deasupra feliuțe subțiri de roșie și se pun pe grătar pentru 5-10 minute. Cât să se rumenească bine ardeii și brânza să se topească. Aceeași combinație se poate face acasă și la cuptor, în tavă, caz în care în brânză se poate adăuga și spanac. La cuptor se țin 15-20 de minute la 200 de grade (cuptorul trebuie preîncălzit).
3) Macaroane cu brânză
Fierbeți circa 200 de grame de macaroane și strecurați. Încălziți 2 linguri de unt într-o tigaie și adăugați 1 cană de lapte, apoi 3 linguri de făină pe care o omogenizați să nu rămână cocoloașe. În final, adăugați o jumătate de cană de parmezan ras. Condimentați cu puțină sare și piper și amestecați bine. Opriți flacăra odată ce sosul s-a îngroșat. Ungeți o tavă de copt cu unt și așezați macaroanele fierte în ea. Se toarnă sosul pregătit deasupra macaroanelor, apoi se mai presară deasupra niște brânză rasă. De asemenea, se pot pune felii de șuncă. Tava se bagă la cuptor la 200 de grade Celsius timp de 15-20 de minute. Înainte se servire se poate presăra cu pesmet prăjit în unt și pătrunjel verde tăiat mărunt.
4) Pizza Margherita
Blatul se pizza se face din: 2 căni de făină de grâu, o jumătate de linguriță de drojdie, un sfert de linguriță de zahăr, un vârf de cuțit de sare, 2 linguri de ulei și o linguriță de zeamă de lămâie. Frământați pentru a fi moale și elastică, apoi lăsați la dospit jumătate de oră, la temperatură normală. Preîncălziți cuptorul la 250 de grade Celsius și întindeți aluatul pe blat. Deasupra ornați cu două roșii, doi ardei iuți și o ceapă, toate tăiate rondele fine, și coaceți timp de 10 minute. Apoi adăugați o mulțime de brânză mozzarella deasupra roșiilor. Se mai lasă la cuptor încă 5-10 minute. Se servește fierbinte sau presărată cu parmezan ras.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.