Află cum să faci mozzarella de casă în mai puțin de 30 de minute. Rețetă
Delicioasă și proaspătă, mozzarella de casă poate fi folosită la prepararea pizzei sau ca aperitiv. Nu este nevoie să mergi la cel mai apropiat magazin, ci o poți prepara chiar tu. Avantajul acestei rețete: nu...
Avantajul unei mozzarella de casă este că această brânză nu va avea deloc același gust ca cea pe care o găsești în supermarketuri. Cu siguranță va fi cel mai bun produs lactat pe care l-ai mâncat vreodată. Un lucru este sigur: o vei mânca pe toată!
Ai nevoie de:
o jumătate de linguriță de sare
1 l de lapte moderat pasteurizat
o jumătate de linguriță de acid citric
un sfert de linguriță de cheag lichid
Mod de preparare
Înainte de a începe, ia un termometru și o pereche de mănuși de gătit. Aceste două accesorii îți vor fi utile. Apoi:
Pasul 1: Amestecă acidul citric cu apă călduță (200 ml), până când se dizolvă.
Pasul 2: Amestecă cheagul lichid cu 100 ml apă călduță.
Pasul 3: Toarnă laptele într-o oală și adaugă primul preparat. Amestecă și lasă pe foc mic, până când laptele are temperatura de 30 de grade. Ia laptele de pe foc.
Pasul 4: După ce adaugi al doilea preparat (cheagul), amestecă ușor timp de 30 de secunde. Acoperă oala și lasă așa cam 5 minute, moment în care vei vedea că laptele s-a închegat. Taie laptele cu un cuțit.
Pasul 5: Pune oala pe foc și adu-o la 40 de grade. Amestecă ușor, fără a rupe textura coagulată. Oprește focul și lasă să se odihnească 10 minute.
Pasul 6: Folosind o strecurătoare, scurge brânza de excesul de zer, apoi taie în două-trei bucăți.
Pasul 7: Între timp, pune zerul înapoi într-o cratiță pe care îl încălzești la 80 de grade și adaugă sare. Toarnă o parte din acest preparat într-un castron în care vei scufunda brânza tăiată anterior. Când brânza atinge o temperatură de 57 de grade, este pregătită pentru frământare. Nu uita să porți mănuși!
Pasul 8: Întinde ușor această bilă care trebuie să fie netedă, elastică și omogenă. Dacă, dimpotrivă, brânza este tare, pune-o în zer fierbinte, la 57 de grade.
Pasul 9: Tot ce trebuie să faci este să rulezi brânza, formând o minge.
Pasul 10: Pune brânza într-un castron cu apă și gheață până se întărește, adică 3 minute.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
