Află cum să faci mozzarella de casă în mai puțin de 30 de minute. Rețetă

mozzarella-de-casa_35427200

Delicioasă și proaspătă, mozzarella de casă poate fi folosită la prepararea pizzei sau ca aperitiv. Nu este nevoie să mergi la cel mai apropiat magazin, ci o poți prepara chiar tu. Avantajul acestei rețete: nu...

Avantajul unei mozzarella de casă este că această brânză nu va avea deloc același gust ca cea pe care o găsești în supermarketuri. Cu siguranță va fi cel mai bun produs lactat pe care l-ai mâncat vreodată. Un lucru este sigur: o vei mânca pe toată!

Ai nevoie de: 

o jumătate de linguriță de sare

1 l de lapte moderat pasteurizat

o jumătate de linguriță de acid citric

un sfert de linguriță de cheag lichid

Mod de preparare

Înainte de a începe, ia un termometru și o pereche de mănuși de gătit. Aceste două accesorii îți vor fi utile. Apoi:

Pasul 1: Amestecă acidul citric cu apă călduță (200 ml), până când se dizolvă. 

Pasul 2:  Amestecă cheagul lichid cu 100 ml apă călduță.

Pasul 3: Toarnă laptele într-o oală și adaugă primul preparat. Amestecă și lasă pe foc mic, până când laptele are temperatura de 30 de grade. Ia laptele de pe foc.

Pasul 4: După ce adaugi al doilea preparat (cheagul), amestecă ușor timp de 30 de secunde. Acoperă oala și lasă așa cam 5 minute, moment în care vei vedea că laptele s-a închegat. Taie laptele cu un cuțit.

Pasul 5: Pune oala pe foc și adu-o la 40 de grade. Amestecă ușor, fără a rupe textura coagulată. Oprește focul și lasă să se odihnească 10 minute. 

Pasul 6: Folosind o strecurătoare, scurge brânza de excesul de zer, apoi taie în două-trei bucăți. 

Pasul 7: Între timp, pune zerul înapoi într-o cratiță pe care îl încălzești la 80 de grade și adaugă sare. Toarnă o parte din acest preparat într-un castron în care vei scufunda brânza tăiată anterior. Când brânza atinge o temperatură de 57 de grade, este pregătită pentru frământare. Nu uita să porți mănuși! 

Pasul 8: Întinde ușor această bilă care trebuie să fie netedă, elastică și omogenă. Dacă, dimpotrivă, brânza este tare, pune-o în zer fierbinte, la 57 de grade. 

Pasul 9: Tot ce trebuie să faci este să rulezi brânza, formând o minge. 

Pasul 10: Pune brânza într-un castron cu apă și gheață până se întărește, adică 3 minute. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250