
Chifteluțele sunt felul de mâncare perfect pentru o dietă sănătoasă.
Chiftelele în sos de roșii sunt o delicatesă de care te vei îndrăgosti. Poți face diferite tipuri de chiftele cu carne de vită sau pui și, fără îndoială, va fi un fel de mâncare pe care vei dori întotdeauna să îl repeți.
Ingrediente pentru 4 persoane:
500g carne tocată (250g carne de vită și 250g carne de porc)
400g de roșii zdrobite
20g pesmet
1/2 pahar de vin roșu
2 căței de usturoi
1 morcov
1 ceapă medie
1 ouă
lapte
făină
sare
ulei
piper
Timp de preparare: aproximativ 45 de minute.
Calorii: 325 calorii (4 chiftele)
Mod de preparare:
Curăță cățeii de usturoi și toacă-i foarte mărunt, apoi dă-i prin răzătoare.
Înmoaie pesmetul în aproximativ 5 sau 6 linguri de lapte și după ce îl lasși să se odihnească, într-un castron, adaugă usturoiul, pătrunjelul, oul și carnea. Condimentează și amestecă până obții un amestec omogen.
Formează bilele de chiftele. Dă-le prin făină, apoi prăjește-le în tigaie, la foc mediu, timp de 5 minute, astfel încât sa fie maronii- aurii.
Odată făcute, pune-le pe un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Curăța ceapa și morcovul, taie legumele în bucăți foarte mici și adaugă încă un cățel de usturoi.
Călește ceapa, morcovul și usturoiul într-o cratiță cu 3 linguri de ulei, la foc foarte mic. Adaugă vinul roșu, lăsând să fiarbă 1 minut, pentru ca alcoolul să se evapore. Apoi adaugă roșia zdrobită și mai lasă la gătit aproximativ 20 de minute, amestecând foarte ușor. În cele din urmă, adaugă chiftelele pe care le fierbi încă aproximativ 9 minute cu capacul pus.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-