LASAGNA VEGETARIANĂ cum o face Giulia Nahmany. REȚETĂ delicioasă DE POST

Chiar dacă în post nu consumăm carne și produse lactate, putem face o delicioasă lasagna vegetariană. Iată rețeta de post de la Giulia Nahmany.
„După cum v-am obișnuit deja, știți că îmi place să vă ofer tot felul de idei și alternative sănătoase la rețete deja celebre, așa că pentru azi v-am pregătit o lasagna fix cu acel gust italienesc incomfundabil, doar că este vegetariană, fără pic de carne. În mod normal, vedetele acestui preparat sunt cele două sosuri, ragu și bechamel, însă în rețeta noastră, rolul principal îl joacă salamul (...) vegan intens afumat.
Ingrediente de care avem nevoie:
- Sosul ragu cu ulei de măsline, usturoi, ceapă, zucchini, ciuperci, apio, vinete și salam afumat, sos de roșii, roșii proaspete, oregano, sare, piper.
- sosul bechamel vegetarian – cu smântână vegetală, ulei de măsline, nucșoară
- foi de linte verde, fără gluten
Cum se face:
După ce am pregătit cele două sosuri urmează asamblarea tuturor ingredientelor în tavă. Este foarte important să puneți un strat subțire de sos ragu și abia apoi să așezați primul strat de foi de lasagna, altfel există riscul să se prindă întreaga compoziție sau chiar să se ardă în partea inferioară. Odată terminat tot acest întreg proces artistic, așezăm lasagna pentru 30-40 de minute în cuptorul preîncălzit. După aceea tot ce vă rămâne e să vă bucurați de un preparat parcă venit de la el de acasă, dintr-un restaurant italienesc”, a scris Giulia Nahmany, pe pagina sa de de Facebook.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.