
Chiar dacă în post nu consumăm carne și produse lactate, putem face o delicioasă lasagna vegetariană. Iată rețeta de post de la Giulia Nahmany.
„După cum v-am obișnuit deja, știți că îmi place să vă ofer tot felul de idei și alternative sănătoase la rețete deja celebre, așa că pentru azi v-am pregătit o lasagna fix cu acel gust italienesc incomfundabil, doar că este vegetariană, fără pic de carne. În mod normal, vedetele acestui preparat sunt cele două sosuri, ragu și bechamel, însă în rețeta noastră, rolul principal îl joacă salamul (...) vegan intens afumat.
Ingrediente de care avem nevoie:
- Sosul ragu cu ulei de măsline, usturoi, ceapă, zucchini, ciuperci, apio, vinete și salam afumat, sos de roșii, roșii proaspete, oregano, sare, piper.
- sosul bechamel vegetarian – cu smântână vegetală, ulei de măsline, nucșoară
- foi de linte verde, fără gluten
Cum se face:
După ce am pregătit cele două sosuri urmează asamblarea tuturor ingredientelor în tavă. Este foarte important să puneți un strat subțire de sos ragu și abia apoi să așezați primul strat de foi de lasagna, altfel există riscul să se prindă întreaga compoziție sau chiar să se ardă în partea inferioară. Odată terminat tot acest întreg proces artistic, așezăm lasagna pentru 30-40 de minute în cuptorul preîncălzit. După aceea tot ce vă rămâne e să vă bucurați de un preparat parcă venit de la el de acasă, dintr-un restaurant italienesc”, a scris Giulia Nahmany, pe pagina sa de de Facebook.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-