Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Quercetina este o substanță care se găsește și în fructe, aceasta având un rol benefic asupra organismului.
Quercetina aparține unui grup de pigmenți vegetali numiți flavonoide, care sunt antioxidanți. Cercetările arată că quercitina este un compus promițător pentru a trata și preveni anumite boli.
Quercetina are ca beneficii contribuția la protejarea împotriva bolilor de inimă și a cancerului. Această flavonă poate ajuta, de asemenea, la stabilizarea celulelor care eliberează histamina în organism, având, astfel, un efect antiinflamator și antihistaminic.
Studiile arată că quercetina poate trata diabetul. Această substanță fitochimică naturală crește efectul de sensibilizare la insulină prin stimularea proliferării celulelor, îmbunătățind metabolismul.
”Quercetina și derivații săi sunt fitochimicale naturale cu efecte bioactive promițătoare. Efectele antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante, antimicrobiene, anti-Alzheimer, antiarthritice, cardiovasculare și de vindecare a rănilor ale quercetinei au fost investigate pe larg, precum și activitatea sa anticancerigenă împotriva diferitelor linii celulare canceroase a fost raportată recent”, arată studiul publicat în National Library of Medicine.
Conform Departamentului de patologie și diagnostic de la Universitatea Verona din Italia, elementele componente ale quercetinei au proprietăți antivirale, antimicrobiene, antiinflamatoare și antialergice.
Studiile arată că alimentele care conțin quercetina pot contribui la gestionarea mai multor afecțiuni inflamatorii, inclusiv boli cardiace și circulatorii, alergii, infecții, simptome ale unor boli autoimune precum artrita. Tot datorită puternicului său rol antioxidant, quercetina s-a dovedit că reduce efectul stresului oxidativ asupra organismului și, datorită acestui fapt, întârzie îmbătrânirea. De asemenea, quercetina contribuie la reglarea răspunsului imunitar la factorii externi de stres.
Vezi și: Polipoza colonică, semnalul care anunță cancerul de colon. La ce trebuie să fii atent
Există unele alimente care au un conținut mai ridicat de quercetină. Printre acestea, se numără:
- Ceapa roșie
- Mere
- Struguri
- Fructe de pădure
- Broccoli
- Citrice
- Cireșe
- Ceaiul verde și negru
- Cafea
- Vinul roșu
- Capere
- Ardei
- Legume cu frunze verzi, inclusiv spanac sau kale
- Cacao
- Cereale integrale
- Sparanghel
- Ulei de măsline
- Leguminoase
- Unele plante precum salvia sau ginko biloba
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".