Supa de roșii cu crutoane, cea mai ușoară REȚETĂ DE POST. Răcoritoare și sănătoasă

supa-rosii-crutoane-pixabay_55127700 Supă de roșii cu crutoane. Foto: Pixabay

Supa de roșii cu crutoane este o alegere perfectă pentru POST. Rețeta e ușoară și se face destul de repede. Iată ce îți trebuie: 

Ingrediente pentru supa de roșii cu crutoane de post:

- 2 lingurițe de ulei de măsline,
- 1 ceapă mare (tăiată mărunt),
- 1 ardei roșu mare (tăiat mărunt),
- O jumătate de linguriță de sare,
- 2 căței de usturoi,
- 1 ardei iute mic (opțional),
- O bucată de ghimbir (circa 1-2 cm, opțional),
- 2 lingurițe de coriandru,
- 1 linguriță de cimbru măcinat,
- 1 kg de roșii coapte bine (tăiate cuburi),
- 2 litri de apă,
- 4 felii de pâine tăiate cuburi mici și uscate la cuptor.

 

Cum se prepară: 

La foc mediu, într-o oală de 4 litri se pune la încins uleiul de măsline. Adăugați apoi ceapă, ardei roșu, și sare și gătiți, acoperit, amestecând ocazional, până când se înmoaie, timp de 8 până la 10 minute. Între timp, radeți usturoiul fin, ardeiul iute și ghimbirul dacă vă place gustul. Se adaugă la ceapă și se călește, amestecând, timp de 1 minut. Se amestecă coriandrul măcinat și chimenul măcinat și se călește încă 1 minut. Se adaugă apoi roșiile și apa; creșteți flacăra și fierbeți, parțial acoperit, 10-15 minute. Feliile de pâine, tăiate cuburi, se pun într-o tavă la cuptor și se usucă până când se fac crutoane. După ce roșiile s-au fiert, folosind blenderul (sau blenderul standard, în loturi), supa se face piure. Se poate servi și rece. În afară de crutoane se poate adăuga ceapă verde sau pătrunjel, tăiate mărunt, după gust. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250