Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, reputat medic neurochirurg, a explicat de ce micii nu sunt buni pentru creier. De ce anumite mâncăruri care ne plac atât de mult sunt, de fapt, rele pentru creier....
Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a explicat care este legătura dintre stomac și creier. Alimentul intens consumat de români este mai mult decât nociv pentru creier. Micii nu sunt cea mai potrivită alegere pentru sănătatea creierului. Aceștia ar trebui consumați cu moderație.
Chiar dacă mititeii sunt o plăcere pentru simțurile noastre, prof. univ. dr. Vlad Ciurea a avertizat că aceștia nu sunt prietenoși cu creierul. A subliniat necesitatea consumului moderat și a evitării transformării acestora într-o opțiune alimentară frecventă.
”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente.
Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.
Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă.
Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a afirmat prof. univ dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR,în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Vezi și: Leguma care scade tensiunea arterială. Este ideală pentru vremea rece. Cum să o consumi corect
Potrivit reputatului medic neurochirurg, trebuie să ne educăm creierul, dar, de cele mai mult ori nu facem altceva decât să îl intoxicăm.
”Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a mai spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
În concluzie, intervenția lui prof. univ. dr. Vlad Ciurea a furnizat o perspectivă importantă asupra legăturii dintre alimentație și sănătatea creierului, atrăgând atenția asupra necesității unui consum conștient și echilibrat pentru a menține o bună funcționare a creierului.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.