Acidul din roșii care reglează colesterolul

rosii_branza_76656700 Roșii

Semințele de roșii conțin un acid care are un rol important în funcționarea creierului, explică Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV...

Nutriționiștii recomandă consumul de legume, implicit și de roșii. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, spune, într-o postare pe Facebook, că semințele de tomate conțin ulei comestibil asemănător cu uleiul din semințe de dovleac. 

Acesta poartă denumire de acidul linoleic și ”este compusul majoritar din semințele de roșii, care nu poate fi sintetizat de organismul uman și care are un rol important în funcționarea creierului și în menținerea echilibrată a nivelului de colesterol”.

Studii științifice despre beneficiile acestuia în vindecare puteți citi AICI .

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250