Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
E o problemă să găsești cel mai bun avocado. Odată copt, rămâne bun de consum doar două sau trei zile înainte de a se strica. Cel mai bine e să îl cumperi necopt și să accelerezi procesul atunci când vrei s...
Cum îți dai seama dacă un avocado este copt sau crud? După culoare și textură!
Culoarea verde strălucitor înseamnă că acel avocado mai are încă în jur de patru - șapte zile până când se coace. De obicei este și tare când încerci să-l strângi în mână. Nu sunt bune de consumat așa, cu atât mai mult cu cât vvocado-urilor necoapte le lipsește aroma specifică. În acest caz e și greu să-i desprinzi coaja.
Culoare verde foarte închis înseamnă că este copt. Dar atenție, nu trebuie să fie prea moale. Îl verifici strângându-l ușor. Nu trebuie să fie moale-moale, dar nici tare.
Culoarea neagră înseamnă că e trecut de maturitate, adică prea copt, și este și foarte moale la atingere. În acest caz pulpa lui va avea pete maronii (zone stricate) și nu va avea un gust bun.
Ai nevoie de avocado gata pentru cină în câteva minute? Iată trucuri care te ajută:
1) Un avocado se poate coace în doar două minute. Tăiați-l pe jumătate pe verticală și îndepărtați sâmburele. Înfășurați fiecare jumătate într-o folie de plastic specială pentru microunde. Cuptor cu microunde se dă la putere maximă și se pune avocado la copt timp de două minute. Când sunt suficient de reci pentru a le ține în mână, treceți avocado-ul înfășurat sub apă rece, astfel încât coacerea să se oprească.
2) Înfășurați fructele netăiate în folie de aluminiu și coaceți-le pe o foaie de copt la 200° F timp de zece minute. Dar trebuie să știți că dacă avocado este prea verde, ar putea dura până la o oră până se coacă. Verificați la fiecare cinci minute dacă nu este copt. Apoi scoateți avocado din cuptor și puneți la răcit în frigder. Coacerea trebuie oprită brusc.
3) Dacă aveți nevoie de avocado gata mâine sau poimâine, încercați să-l așezați într-un castron sau într-o pungă de hârtie cu un măr sau o banană lângă el. Faceți găuri în pungă cu o scobitoare și lăsați-o la temperatura camerei. Cele două aceste fructe produc etilen gazos, care înmoaie fructele prin ruperea pereților celulari interni și transformarea amidonului în zahăr.
4) Evident, cel mai simplu mod de a coacere, dar care durează, este să lăsați acel avocado verde pe un dulap la temperatura camerei câteva zile.
Cum se păstrează avocado
Avocado, dacă este mai verde, se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, nu în frigider. Doar dacă este copt se pune la rece. Doar dacă este copt îl puneți la frigider ca să reziste încâ încă una până la 3 zile.
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Acestea sunt cele 12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Această activitate relaxantă îți oferă o stare de bine și îți prelungește viața.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.