9 motive să mănânci zilnic ardei gras roșu. Te poate feri de cancer!
Ardeiul gras roșu este, printre altele, o sursă de vitamine A, C și folat. Iată ce beneficii aduce pentru sănătatea organismului:
Ardeii grași roșii, crocanți și incredibil de dulci, conțin de două ori mai multă vitamina C și de 10 ori mai multă vitamina A decât ardeii grași verzi. Interesant e că, d efapt, ardeii verzi sunt ardeii roșii care nu s-au copt încă!
În 100 de grame de ardei gras roșu avem:
- Calorii: 31
- Apă: 92%
- Proteine: 1 gram
- Carbohidrati: 6 grame
- Zahăr: 4,2 grame
- Fibră: 2,1 grame
- Grăsime: 0,3 grame.
- Carbohidrați: 6 grame.
9 motive să-i consumi zilnic
Iată nouă motive pentru care ar trebui să mănânci zilnic ardei roșu:
1) Conțin Vitamina C. Un ardei roșu gras de dimensiuni medii oferă 169% din aportul zilnic de referință (CDI) pentru vitamina C, făcându-l una dintre cele mai bogate surse dietetice ale acestui nutrient esențial.
2) Conține Vitamina B6. Piridoxina este cel mai frecvent tip de vitamina B6, care este o familie de substanțe nutritive importante pentru formarea celulelor roșii din sânge. Previne anemia
3) Conține Vitamina K1. Fiind o formă de vitamina K, cunoscută și sub numele de filochinonă, K1 este importantă pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor.
4) Conține Potasiu. Acest mineral esențial poate îmbunătăți sănătatea inimii.
5) Conține folat. De asemenea, cunoscut sub numele de vitamina B9, folatul are o varietate de funcții în corpul dumneavoastră. Previne anemia și aportul adecvat de folat este foarte important în timpul sarcinii.
6) Conține Vitamina E. Un antioxidant puternic, vitamina E este esențială pentru nervii și mușchii sănătoși. Cele mai bune surse alimentare ale acestei vitamine liposolubile sunt uleiurile, nucile, semințele și legumele.
7) Conține Vitamina A. Ardeiul gras roșu are un conținut ridicat de pro-vitamina A (beta caroten), pe care corpul dvs. îl transformă în vitamina A. E foarte importantă pentru ochi, mai ales pentru vederea de noapte.
8) Ardeiul gras roșu este bogat în antioxidanți. Efectele combinate ale vitaminei A și C creează o mare capacitate antioxidantă, iar în amestec cu licopenul, ardeiul gras roșu devine un superaliment de top. Licopenul este „vinovat” de culoarea ardeilor roșii. Ardeiul roșu este unul dintre cele mai bogate legume în licopen, care s-a dovedit că ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată și cel de plămâni.
9) Slăbești mâncând ardei gras roșu. Cercetări recente au arătat că ardeiul roșu poate activa termogeneza și crește rata metabolică. Ardeiul gras roșu nu conține capsaicină precum ardeii iuți, dar au o acțiune termogenă ușoară care ne mărește metabolismul fără a crește ritmul cardiac și tensiunea arterială, așa cum o fac ardeii iuți.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
